Eigen bedrijf starten: waar moet je op letten?

Je eigen bedrijf starten is spannend en vraagt om lef en focus. Neem de tijd om een goede naam voor je bedrijf te kiezen want met je bedrijfsnaam maak je niet alleen een eerste indruk je kunt je ook onderscheiden van concurrenten.  Zie je onderneming als je eigen kind en voor je kind bedenk je ook geen naam in een uurtje. Dus neem de tijd om dé naam te bedenken voor je eigen bedrijf zodat je 100% overtuigd bent van jouw bedrijfsnaam!

Naam bedenken voor je eigen bedrijf? Begin op tijd!

Voordat je op het punt komt om van start te gaan met je bedrijf moet je van tevoren goed omkaderen wat je gaat doen. Wat wordt je product of dienst? Binnen welke branche ga je opereren? Wie is jouw perfect doelgroep en zit deze doelgroep wel te wachten op jouw aanbod? Doe een gedegen marktonderzoek waaruit je de focus en strategie voor je bedrijf bepaalt. Doordat je weet wat je gaat doen en hoe de markt in elkaar zit wordt het iets makkelijker om een goede bedrijfsnaam te kiezen.

Het wordt officieel en het is tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar je moet de naam voor je bedrijf nog verzinnen. Veel ondernemers zien de bedrijfsnaam als de laatste horde die ze moeten nemen voordat ze van start gaan, maar dan ben je eigenlijk al te laat. Ga maar eens na waar je bij de het opstarten van je bedrijf de naam direct voor nodig hebt:

  • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
  • Aanschaffen van een domeinnaam
  • Opzetten van e-mailadressen
  • Ontwerp Logo en huisstijl
  • Visitekaartjes
  • Etc.

Zie het als een serieuze taak om tot een geschikte naam voor je bedrijf te komen en begin op tijd. Leer van de fouten van andere ondernemers en voorkom dat jij dezelfde maakt.

Direct van start met jouw bedrijf

We kunnen ons voorstellen dat jij lekker aan de slag wilt en eigenlijk niet zit te wachten om veel tijd te stoppen in een goede bedrijfsnaam bedenken. En dat hoeft ook niet. Want in de afgelopen jaren heeft ons team van merk experts honderden bedrijfsnamen en merken ontwikkeld. Bekijk de collectie maar eens! Het mooie van een bedrijfsnaam kopen bij Brandio is dat je automatisch het bijbehorende .NL-domein ontvangt en een gratis logo. Kijk zo zijn twee van de bovengenoemde punten gelijk getackeld. En de beschikbaarheid van de domeinnaam is al voor je gecheckt, je kunt je direct inschrijven bij de KvK en van start!

Waar je op moet letten bij een bedrijfsnaam kiezen

Voordat je duikt in onze collectie bedrijfsnamen, of start met het bedenken, geven we je graag nog een aantal laatste tips die belangrijk zijn voor een bedrijfsnaam. Want de naam voor jouw bedrijf moet natuurlijk perfect zijn:

1. Kies voor een naam die kort & krachtig is

2. Tijdloos, zo kan de bedrijfsnaam jaren mee

3. Hou de naam realistisch

4. Niet te grappig, misschien snapt niet iedereen jouw humor 😉

5. Zorg dat de naam een duidelijk doel heeft

Doorpakken op deze tips? Lees verder in dit artikel.

En aan de slag! Kom je er toch niet uit of wil je een merk- of bedrijfsnaam op maat ontwikkelen? Neem dan contact op met onze merkexperts.

Nog meer lezen?

5 vragen aan Sam van Gentevoort van Fairlingo [interview]

1. Hoe ging je start als ondernemer? Voor mijn studie heb ik stage gelopen op een superjacht. Naar aanleiding hiervan kwam ik>>

Lees artikel