3 vragen over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers

bedrijfsaansprakelijkheid zzp

Wanneer je ZZP’er bent heb je geen zin in onverwachte kosten. Zeker niet als dit gebeurt tijdens je werk en jij aansprakelijk wordt gesteld. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je per ongeluk een glas water over iemands laptop heen gooit. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) wordt schade die je aanricht aan personen of andermans eigendommen tijdens je werk gedekt. Maar is het als ZZP’er verplicht om een BAV te hebben en wat zijn de kosten daar voor? Wij geven in het onderstaande artikel antwoord op deze vragen.

1. Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je als ZZP’er beschermd tegen de gevolgen van schadeclaims. Dit kan schade zijn aan andermans eigendommen of letsel aan een persoon. Het is dus handig om als ZZP’er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te nemen zodat je nooit voor financiële verrassingen komt te staan.

2. Wat zijn de kosten voor een AVB?

Net als de meeste verzekeringen zijn de kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verschillend. Om de premie te bepalen wordt er gekeken naar verschillende factoren. Als eerste wordt er gekeken bijvoorbeeld gekeken naar in welke branche je werkt als ZZP’er. Werk je bijvoorbeeld als timmerman, dan heb je sneller de kans om ergens schade aan te brengen dan als een accountant. Alhoewel een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje zit. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het jaaromzet van je bedrijf. Via het verzekeringsplatform Yezzer kun je makkelijk verschillende soorten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en bekijken wat er bij jou past.

3. Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers verplicht?

Voor ZZP’ers is het niet verplicht om een bedrijfsaansprakelijksheidsverzekering te nemen, maar verstandig is het wel. Naast dat het handig is voor het financiële plaatje, vragen ook steeds meer bedrijven van ZZP’ers om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook sommige brancheorganisaties kunnen dit van je verlangen.

Een ABV afsluiten bij Yezzer

Yezzer is een verzekeringsplatform voor ondernemers die je kan helpen bij het kiezen en afsluiten van de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jou als ZZP’er. Bij het kiezen van een AVB kun je kiezen uit meer dan 40 verzekeraars. Maak een keuze uit een bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering door de verschillende verzekeringen te bekijken en te vergelijken. Hierbij word je geholpen door een overzicht van de verzekeringen met de premies en voorwaarden erbij. Als laatst kun je makkelijk online je verzekering afsluiten. Vind je het toch lastig om een AVB uit te kiezen, dan helpt een van de onafhankelijke adviseurs van Yezzer je graag. Wil je gemakkelijk en snel de beste bedrijfsaansprakelijkheidsvezekering kiezen? Ga dan naar Yezzer!