fbpx

Top 11 beste bedrijfssoftware in 2024

Of je nu een eenmanszaak, B.V. of groothandel hebt, bij het runnen van een onderneming komt veel kijken. Van sales tot boekhouding en van personeelsplanning tot logistiek: alle processen moeten efficiënt gemanaged worden. Gelukkig zijn er talloze soorten bedrijfssoftware beschikbaar, die de verschillende interne bedrijfsprocessen ondersteunen en optimaliseren. Dat geeft je bedrijf alle ruimte om te groeien.

In dit artikel geven we je een overzicht van de 11 beste bedrijfssoftware, korte toelichting waar het voor dient en brengen we in kaart waar je de software voor je bedrijf kan afnemen:

bedrijfssoftware

Wat is bedrijfssoftware?

Bedrijfssoftware verwijst naar applicaties en systemen die bedrijven helpen bij het stroomlijnen, automatiseren en beheren van hun dagelijkse activiteiten en bedrijfsprocessen. Deze software kan bedrijven helpen efficiënter te werken, kosten te besparen, productiviteit te verhogen en beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Er is voor elke proces wel software beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan HR software, kassa software, planning software en CRM software.

Top 11 beste bedrijfssoftware in 2023

Er zijn verschillende soorten bedrijfssoftware. Welke je nodig hebt is afhankelijk van de behoeften en doelen van een organisatie. Wij zetten voor jou de 11 belangrijkste software programma’s per proces op een rijtje zodat je voor jouw onderneming de juiste keuzes kan maken. Daarnaast geven we ook overzicht van de aanbieders van het software.

1. Customer Relationship Management (CRM)

CRM software is een tool die bedrijven helpt bij het beheren, organiseren en verbeteren van hun relaties met klanten en potentiële klanten. Met CRM software kan je: klantgegevens bijhouden, verkoopkansen beheren, klantinteracties vastleggen, marketingcampagnes beheren, klantenservice verbeteren, taken en activiteiten plannen, en een dashboard waar je inzicht krijgt op rapportages en analyses.

Aanbieders van CRM software:

 1. Salesforce: Salesforce is een van de marktleiders op het gebied van CRM en staat bekend om zijn uitgebreide functionaliteit, aanpasbaarheid en integraties met andere bedrijfssoftware.
 2. HubSpot: HubSpot biedt een gebruiksvriendelijke en gratis CRM oplossing met uitbreidingsmogelijkheden, samen met krachtige tools voor marketing, verkoop en klantenservice.
 3. Zoho CRM: Zoho CRM is een betaalbare, flexibele en aanpasbare CRM oplossing met een breed scala aan functies en integraties, geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven.
 4. Microsoft Dynamics 365: Dynamics 365 is een uitgebreide CRM  en ERP oplossing van Microsoft die een naadloze integratie biedt met andere Microsoft-producten zoals Office 365 en Power BI.
 5. Pipedrive: Pipedrive is een eenvoudige en visuele CRM tool die zich richt op het beheren van verkooppijplijnen en het verbeteren van verkoopprocessen, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven.
 6. Freshsales: Freshsales, onderdeel van de Freshworks-suite, is een gebruiksvriendelijke CRM met functies zoals leadscoring, e-mailtracking en automatisering, gericht op het verbeteren van verkoopprocessen.
 7. Insightly: Insightly is een CRM oplossing die projectmanagementfuncties integreert, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijven die verkoop- en projectmanagementprocessen willen combineren.

2. Enterprise Resource Planning (ERP)

ERP software is een geïntegreerd systeem dat bedrijven helpt bij het beheren, stroomlijnen en automatiseren van hun kernactiviteiten en bedrijfsprocessen. Met ERP software kan je: financiën beheren, inkoop en voorraadbeheer, productplanning en – beheer, orderverwerking en logistiek, projectmanagement, Human Resources beheer, klantrelatiebeheer en uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden.

Aanbieders van ERP software:

 1. SAP: SAP is een van de grootste en meest bekende ERP softwareaanbieders ter wereld, met een breed scala aan oplossingen voor bedrijven van elke omvang en branche, waaronder SAP Business One, SAP S/4HANA en SAP Business ByDesign.
 2. Oracle: Oracle is een belangrijke speler op het gebied van ERP software en biedt verschillende oplossingen, zoals Oracle NetSuite, Oracle Fusion Cloud ERP en Oracle E-Business Suite, die geschikt zijn voor zowel kleine als grote bedrijven.
 3. Microsoft Dynamics: Microsoft Dynamics is een reeks ERP- en CRM-oplossingen die een naadloze integratie biedt met andere Microsoft-producten, zoals Office 365 en Power BI. Microsoft Dynamics 365 is hun belangrijkste cloudgebaseerde ERP-oplossing.
 4. Odoo: Odoo is een open-source, modulaire en schaalbare ERP-oplossing die bedrijven in staat stelt om alleen de modules te selecteren die ze nodig hebben, zoals boekhouding, verkoop, voorraadbeheer en CRM.
 5. Infor: Infor biedt verschillende branchespecifieke ERP-oplossingen, zoals Infor LN, Infor M3 en Infor CloudSuite, die zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van verschillende industrieën.
 6. Epicor: Epicor is een ERP-softwareaanbieder die zich richt op middelgrote bedrijven en oplossingen biedt die zijn afgestemd op specifieke sectoren, zoals productie, distributie, retail en dienstverlening.
 7. IFS Applications: IFS biedt ERP-oplossingen voor middelgrote en grote bedrijven met een focus op asset-intensieve industrieën, zoals productie, luchtvaart en defensie, energie en nutsbedrijven.
 8. Syspro: Syspro is een ERP-oplossing die zich richt op de productie- en distributiesector en een breed scala aan functies biedt, zoals financieel beheer, voorraadbeheer, productieplanning en kwaliteitscontrole.

3. Human Resources Management (HRM)

HRM software is een digitaal systeem dat bedrijven helpt bij het beheren en stroomlijnen van hun personeelszaken en HR-processen. Het kan ook gebruikt worden als urenregistratie software. Met HRM software kan je: werving en selectie, onboarding van nieuw personeel, personeelsadministratie, salarisadministratie, tijd- en verlofbeheer, beoordelingen en prestatiebeheer, opleiding en ontwikkeling, en rapportage- en analysemogelijkheden.

Aanbieders van HRM software:

 1. BambooHR: BambooHR is een gebruiksvriendelijke, cloudgebaseerde HRM-oplossing die zich richt op kleine en middelgrote bedrijven. Het biedt functies zoals werving, onboarding, salarisadministratie en prestatiebeheer.
 2. Workday: Workday is een uitgebreide, cloudgebaseerde HRM- en financiële managementoplossing die geschikt is voor middelgrote en grote bedrijven. Het biedt functies zoals personeelsadministratie, talentbeheer, salarisadministratie en analytics.
 3. Gusto: Gusto is een HRM-software die zich vooral richt op salarisadministratie, maar ook functies biedt zoals ziekte- en verlofregistratie, onboarding en verzekeringen. Het is ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven.
 4. SAP SuccessFactors: SAP SuccessFactors is een cloudgebaseerde HRM-oplossing die geschikt is voor bedrijven van elke omvang en branche. Het biedt functies zoals werving, prestatie- en doelenbeheer, leren en ontwikkelen en salarisadministratie.
 5. ADP Workforce Now: ADP Workforce Now is een cloudgebaseerde HRM-oplossing die zich richt op middelgrote en grote bedrijven. Het biedt functies zoals personeelsadministratie, salarisadministratie, talentbeheer, tijd- en verlofregistratie.
 6. UltiPro (UKG Pro): UltiPro, nu onderdeel van UKG, is een uitgebreide HRM-oplossing die zich richt op middelgrote en grote bedrijven. Het biedt functies zoals salarisadministratie, werving, prestatiebeheer en leren en ontwikkelen.
 7. Zoho People: Zoho People is een cloudgebaseerde HRM-software die geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven. Het biedt functies zoals personeelsadministratie, tijd- en verlofregistratie, prestatiebeheer en rapportage.
 8. Paycor: Paycor is een geïntegreerde HRM- en salarisadministratie-oplossing die zich richt op kleine en middelgrote bedrijven. Het biedt functies zoals werving, onboarding, tijd- en verlofregistratie, en compliance management.

4. Projectmanagement

Projectmanagement software (planning software) is een digitaal hulpmiddel dat teams en individuen helpt bij het plannen, organiseren, volgen en beheren van projecten. Met projectmanagement software kan je: plannen en organiseren, samenwerking, taakbeheer, tijdlijnen en planning, voortgangsbewaking, budgetbeheer en rapportage- en analysemogelijkheden.

Aanbieders van projectmanagement software (planning software):

 1. Trello: Trello is een visuele, op kaarten gebaseerde projectmanagement tool die eenvoudig te gebruiken is en geschikt is voor teams van elke omvang. Het is vooral populair voor het beheren van eenvoudige projecten en taken.
 2. Asana: Asana is een flexibele projectmanagement tool die helpt bij het plannen en organiseren van projecten en het volgen van de voortgang. Het is geschikt voor zowel kleine als grote teams en biedt diverse weergave-opties, zoals lijsten, borden en tijdlijnen.
 3. Basecamp: Basecamp is een alles-in-één projectmanagement en samenwerkingsplatform dat ideaal is voor teams die op afstand werken. Het helpt bij het organiseren van taken, documenten, discussies en deadlines in één centrale locatie.
 4. Monday.com: Monday.com is een werkbesturingssysteem dat teams helpt bij het beheren van projecten, taken en workflows. Het biedt aanpasbare sjablonen en een intuïtieve interface die geschikt is voor teams van elke omvang.
 5. Wrike: Wrike is een cloudgebaseerde projectmanagement software die geschikt is voor middelgrote en grote teams. Het biedt functies zoals taakbeheer, tijdlijnen, rapportage en samenwerkingstools.
 6. Smartsheet: Smartsheet is een platform voor werkuitvoering en automatisering dat projectmanagement en samenwerking combineert met spreadsheet-achtige functionaliteit. Het is geschikt voor teams die behoefte hebben aan flexibele, schaalbare oplossingen.
 7. ClickUp: ClickUp is een alles-in-één projectmanagement tool die taakbeheer, tijdregistratie, doelen, documenten en meer combineert. Het is geschikt voor teams van elke omvang en biedt aanpasbare werkruimtes en integraties met andere populaire tools.
 8. Notion: Notion is een alles-in-één werkruimte die projectmanagement, notities, documenten en databases combineert. Het is ideaal voor teams die op zoek zijn naar een flexibele oplossing om samen te werken en projecten te organiseren.

5. Business Intelligence (BI) en Analytics

BI en Analytics software zijn digitale hulpmiddelen die bedrijven helpen bij het verzamelen, analyseren en visualiseren van gegevens om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Met BI en Analytics software kan je: gegevens verzamelen, gegevens analyseren, rapportages en dashboards, gegevensvisualisatie, voorspellende analyse en besluitvorming.

Aanbieders van BI en Analytics software:

 1. Tableau: Tableau is een toonaangevende BI en Analytics tool die zich richt op gegevensvisualisatie, rapportage en dashboarding. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en krachtige gegevensanalysefuncties.
 2. Microsoft Power BI: Power BI is een suite van analytics tools ontwikkeld door Microsoft. Het biedt gegevensvisualisatie, rapportage, en dashboarding, en integreert naadloos met andere Microsoft-producten zoals Excel en Azure.
 3. QlikView en Qlik Sense: Qlik biedt twee BI en Analytics oplossingen, QlikView en Qlik Sense. Beide oplossingen zijn gericht op gegevensvisualisatie en bieden een breed scala aan functies voor gegevensanalyse en rapportage.
 4. Looker: Looker is een moderne BI en Analytics platform dat helpt bij het verkennen, analyseren en delen van gegevens. Het biedt een intuïtieve interface en krachtige gegevensmodellering en visualisatie mogelijkheden.
 5. Domo: Domo is een cloudgebaseerd BI en Analytics platform dat gegevensintegratie, visualisatie, en samenwerking mogelijk maakt. Het is ontworpen om gebruikers in staat te stellen snel inzichten te verkrijgen en beslissingen te nemen op basis van gegevens.
 6. Sisense: Sisense is een BI en Analytics platform dat gegevens uit verschillende bronnen kan combineren en analyseren. Het biedt geavanceerde visualisatie-, rapportage- en dashboardfuncties, evenals ingebouwde machine learning en AI-tools voor voorspellende analyse.
 7. SAS Visual Analytics: SAS Visual Analytics is een deel van de SAS suite van analytics tools en biedt geavanceerde gegevensvisualisatie, rapportage en analysefuncties. Het is geschikt voor grote organisaties die behoefte hebben aan krachtige analysemogelijkheden.
 8. IBM Cognos Analytics: IBM Cognos Analytics is een BI en Analytics platform dat gegevensvisualisatie, rapportage en dashboarding biedt. Het is geschikt voor middelgrote tot grote organisaties en integreert met andere IBM-producten.

6. Marketing automation

Marketing automation software is een digitaal hulpmiddel dat bedrijven helpt om marketingtaken en -processen te automatiseren, efficiënter te werken en beter in contact te komen met klanten en leads. Met marketing automation software kan je: campagnes automatiseren, lead nurturing (automatisch gepersonaliseerde e-mails en berichten naar potentiele klanten versturen op basis van gedrag en interesse), segmentatie, lead scoring, analytics en rapportage, integratie met CRM, A/B-testen en workflowbeheer.

Aanbieders van marketing automation software:

 1. HubSpot: HubSpot is een toonaangevend marketing automation platform dat e-mailmarketing, lead nurturing, CRM-integratie en rapportage biedt. Het is bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide set van functies.
 2. Mailchimp: Mailchimp is voornamelijk bekend als e-mailmarketingtool, maar biedt ook automatiseringsfuncties die het mogelijk maken om gerichte campagnes te creëren en te automatiseren voor verschillende doelgroepen.
 3. Marketo: Marketo, dat nu eigendom is van Adobe, is een krachtig marketing automation platform dat lead management, e-mailmarketing, rapportage en analytics omvat. Het is geschikt voor middelgrote tot grote organisaties.
 4. ActiveCampaign: ActiveCampaign biedt marketing automation, e-mailmarketing, CRM en verkoopautomatisering in één platform. Het staat bekend om zijn flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden.
 5. Pardot: Pardot, onderdeel van Salesforce, is een marketing automation oplossing die is ontworpen voor B2B-bedrijven. Het omvat functies zoals lead nurturing, lead scoring en CRM-integratie.
 6. GetResponse: GetResponse is een e-mailmarketing- en marketing automation platform dat e-mailcampagnes, landingspagina’s, webinars en CRM-functies omvat.
 7. Drip: Drip is een e-commerce marketing automation platform dat zich richt op het helpen van online winkels met e-mailmarketing, klantsegmentatie en personalisatie.
 8. Keap (voorheen Infusionsoft): Keap is een marketing automation en CRM-oplossing voor kleine bedrijven. Het helpt bedrijven met het automatiseren van verkoop- en marketingprocessen en het beheren van klantrelaties.

7. Financiële software

Financiële software (incl. boekhoudsoftware en facturatiesoftware) is een digitaal hulpmiddel dat bedrijven en individuen helpt bij het beheren en organiseren van hun financiën. Met financiële software kan je: boekhouding, facturatie en betalingen, budgettering en prognoses, belastingaangifte, loonadministratie, bank- en kasbeheer, financiële rapportage en analyse, en compliance en controle.

Aanbieders van financiële software:

 1. e-Boekhouden: e-Boekhouden is een boekhoudsoftware voor kleine en grote ondernemingen. Het omvat boekhouden, factureren, offertes, relatiebeheer, ledenadministratie, urenregistratie en koppelingen.
 2. QuickBooks: QuickBooks, ontwikkeld door Intuit, is een toonaangevende boekhoudsoftware voor kleine en middelgrote bedrijven. Het biedt functies zoals facturering, betalingen, loonadministratie, belastingaangifte en rapportage.
 3. Xero: Xero is een cloudgebaseerde boekhoudoplossing die populair is onder kleine bedrijven en freelancers. Het omvat facturering, betalingen, bankreconciliatie en uitgebreide rapportage.
 4. FreshBooks: FreshBooks is een gebruiksvriendelijke online facturerings- en boekhoudsoftware die geschikt is voor kleine bedrijven, freelancers en zelfstandige ondernemers.
 5. Sage: Sage biedt een reeks financiële softwareproducten voor verschillende bedrijfsgroottes en sectoren, waaronder boekhouding, loonadministratie, betalingen en rapportage.
 6. Zoho Books: Zoho Books is een onderdeel van het Zoho Suite en biedt online boekhoudsoftware met functies zoals facturering, uitgavenbeheer, bankreconciliatie en rapportage.
 7. Wave: Wave is een gratis, cloudgebaseerde boekhoudsoftware die voornamelijk gericht is op freelancers, zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven. Het omvat facturering, betalingen, en basisboekhouding.
 8. NetSuite: NetSuite, eigendom van Oracle, is een cloudgebaseerde ERP-oplossing die financiële beheerfuncties biedt, waaronder boekhouding, facturering, budgettering en financiële rapportage.
 9. Microsoft Dynamics 365 Finance: Microsoft Dynamics 365 Finance is een uitgebreide financiële software die geschikt is voor middelgrote en grote organisaties. Het biedt functies zoals boekhouding, betalingen, belastingaangifte en rapportage.

8. Communicatie- en samenwerkingssoftware

Communicatie- en samenwerkingssoftware helpt teams en individuen effectief te communiceren, samen te werken en informatie te delen binnen een organisatie. Met communicatie- en samenwerkingssoftware kan je: realtime communiceren, bestanden delen, taak- en projectbeheer, documentensamenwerking, kalender- en planningsfuncties, ideeën uitwisseling en integratie met andere tools zoals CRM, projectmanagement of boekhoud software.

Aanbieders van communicatie- en samenwerkingssoftware:

 1. Slack: Slack is een populaire teamcommunicatietool die chat, bestandsdeling en integraties met andere bedrijfsapplicaties biedt om de communicatie tussen teamleden te stroomlijnen.
 2. Microsoft Teams: Microsoft Teams is onderdeel van de Microsoft 365-suite en biedt chat, audio- en videogesprekken, bestandsdeling en samenwerking aan documenten, evenals integratie met andere Microsoft-applicaties.
 3. Zoom: Zoom is een populaire videocommunicatieplatform dat audio- en videogesprekken, webinars en schermdeling biedt voor zowel kleine teams als grote organisaties.
 4. Google Workspace: Google Workspace (voorheen G Suite) biedt een reeks samenwerkings- en communicatiehulpmiddelen, waaronder Gmail, Google Chat, Google Meet, Google Drive en Google Docs, waarmee teams effectief kunnen communiceren en samenwerken.
 5. Asana: Asana is een projectmanagement- en samenwerkingsplatform dat teams helpt taken te organiseren, werkstromen te beheren en de voortgang van projecten bij te houden.
 6. Trello: Trello is een visueel samenwerkings- en projectmanagementtool die gebruik maakt van borden, lijsten en kaarten om teams te helpen hun werk te organiseren en de voortgang bij te houden.
 7. Basecamp: Basecamp is een gebruiksvriendelijk projectmanagement- en communicatiesysteem dat teams helpt taken te beheren, bestanden te delen en discussies te voeren in één gecentraliseerde locatie.
 8. Monday.com: Monday.com is een flexibel werkbesturingssysteem dat kan worden aangepast om verschillende samenwerkings- en communicatiebehoeften te ondersteunen, zoals projectmanagement, CRM en softwareontwikkeling.

9. Document Management System (DMS)

Een Document Management System (DMS) is software die helpt bij het opslaan, organiseren, beheren en volgen van elektronische documenten binnen een organisatie. Met DMS software kan je: documentopslag, versiebeheer, zoek- en indexeringsfuncties, toegangscontrole en machtigingen, samenwerking, workflowbeheer, compliance en archivering, en integratie met andere systemen zoals CRM, ERP of HRM.

Aanbieders van DMS software:

 1. Microsoft SharePoint: SharePoint is een veelzijdig DMS dat integreert met andere Microsoft-producten, zoals Office 365. Het biedt functies voor documentopslag, samenwerking en workflowbeheer.
 2. M-Files: M-Files is een gebruiksvriendelijke en schaalbare DMS-oplossing die helpt bij het beheren, opslaan en volgen van documenten. Het biedt ook geavanceerde functies zoals versiebeheer en workflowautomatisering.
 3. Box: Box is een cloudgebaseerd DMS-platform dat bestandsopslag, samenwerking en beveiliging biedt voor organisaties van elke omvang. Het integreert met populaire apps zoals Microsoft Office, Google Workspace en Salesforce.
 4. Google Drive: Google Drive maakt deel uit van Google Workspace en biedt cloudopslag, samenwerking en eenvoudig documentbeheer voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.
 5. DocuWare: DocuWare is een toonaangevend DMS dat helpt bij het stroomlijnen van documentbeheerprocessen, het automatiseren van workflows en het waarborgen van naleving van regelgeving.
 6. Laserfiche: Laserfiche biedt een uitgebreid DMS dat organisaties helpt bij het opslaan, beheren en beveiligen van digitale documenten, met functies zoals versiebeheer, workflowautomatisering en integraties met andere bedrijfsapplicaties.
 7. Zoho Docs: Zoho Docs is een onderdeel van de Zoho-suite en biedt een eenvoudig te gebruiken DMS met functies zoals realtime samenwerking, bestandsopslag en integratie met andere Zoho-applicaties.
 8. Alfresco: Alfresco is een open-source DMS dat documentbeheer, samenwerking en workflowautomatisering biedt voor organisaties van elke omvang.

10. Content Management System (CMS)

CMS software (website software) is een softwaretoepassing die helpt bij het maken, beheren en publiceren van digitale inhoud, meestal voor websites. Met CMS kan je: contentcreatie, contentorganisatie, publicatie en planning, mediabeheer, meertalige ondersteuning, gebruikersbeheer, thema’s en sjablonen, extensies en plugins en SEO optimalisatie.

Aanbieders van CMS software:

 1. WordPress: WordPress is een van de meest gebruikte CMS-platforms ter wereld. Het is gebruiksvriendelijk, flexibel en biedt een enorme bibliotheek met plug-ins en thema’s om uw website aan te passen.
 2. Joomla: Joomla is een krachtig en veelzijdig open-source CMS dat populair is bij ontwikkelaars en gebruikers die op zoek zijn naar geavanceerde functionaliteit en aanpassingsmogelijkheden.
 3. Drupal: Drupal is een ander open-source CMS dat bekend staat om zijn schaalbaarheid en beveiliging. Het is geschikt voor grote en complexe websites die veel maatwerk vereisen.
 4. Wix: Wix is een cloudgebaseerd CMS met een eenvoudige, drag-and-drop editor waarmee gebruikers snel en gemakkelijk professioneel ogende websites kunnen bouwen zonder codering.
 5. Squarespace: Squarespace is een populair CMS dat zich richt op het bieden van prachtige, responsieve website-ontwerpen en gebruiksvriendelijke tools voor het maken van inhoud.
 6. Weebly: Weebly is een gebruiksvriendelijk CMS met een intuïtieve drag-and-drop editor, ideaal voor kleine bedrijven en persoonlijke websites.
 7. Shopify: Shopify is een gespecialiseerd e-commerce CMS dat is ontworpen om online winkels te bouwen en te beheren. Het biedt geïntegreerde betalingsverwerking, voorraadbeheer en verkoopanalyses.
 8. Magento: Magento is een krachtig, open-source e-commerce CMS dat geschikt is voor middelgrote tot grote online winkels. Het biedt geavanceerde functionaliteit en schaalbaarheid voor bedrijven die willen groeien.
 9. TYPO3: TYPO3 is een open-source CMS dat vooral populair is in Europa. Het is geschikt voor zowel kleine als grote websites en biedt uitgebreide functionaliteit en aanpassingsmogelijkheden.

11. Kennismanagement software

Kennismanagementsoftware biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden die bedrijven en organisaties helpen bij het verzamelen, organiseren, delen en gebruiken van kennis. Met kennismanagementsoftware kan je: kennis opslaan en organiseren, samenwerkingen bevorderen, versiebeheer, zoeken en vinden van kennis, kennis delen, toegangscontrole en beveiliging, integraties met andere tools zoals CRM, kennisbehoud, en training en onboarding.

Aanbieders van kennismanagementsoftware:

 1. Confluence (Atlassian): Confluence is een populair samenwerkingsplatform voor teams om kennis te creëren, delen en organiseren. Het biedt een breed scala aan integraties en wordt vaak geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit.
 2. Notion: Notion is een alles-in-één werkruimte die gebruikers helpt bij het beheren van notities, documenten, projecten en samenwerking. Het heeft een intuïtieve interface en wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en aanpasbaarheid.
 3. SharePoint (Microsoft): SharePoint is een webgebaseerd platform voor documentbeheer, opslag en samenwerking dat wordt aangeboden door Microsoft. Het is geïntegreerd met andere Microsoft-producten en biedt uitgebreide beveiligings- en aanpassingsopties.
 4. Evernote Business: Evernote Business is een notitie- en documentbeheerplatform dat helpt bij het vastleggen, organiseren en delen van kennis binnen teams. Gebruikers waarderen het gebruiksgemak en de krachtige zoekfuncties.
 5. Trello: Trello is een projectmanagement- en samenwerkingstool die gebruik maakt van borden, lijsten en kaarten om kennis en informatie te organiseren. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt integraties met veel andere tools.
 6. Guru: Guru is een kennismanagementoplossing die contextuele kennis biedt binnen de workflow van teamleden. Gebruikers waarderen de integraties met andere tools en de mogelijkheid om kennis snel te vinden en te delen.
 7. Slite: Slite is een samenwerkingsplatform gericht op het delen van teamkennis door middel van documenten en notities. Gebruikers prijzen de eenvoudige interface en de mogelijkheid om kennis snel en effectief te delen.
 8. ProProfs Knowledge Base: ProProfs Knowledge Base is een platform voor het maken en beheren van online handleidingen, gebruikershandleidingen, FAQ’s en kennisbanken. Het wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid en aanpassingsmogelijkheden.
 9. Tettra: Tettra is een interne wiki-tool voor het creëren, organiseren en delen van teamkennis. Gebruikers waarderen de eenvoudige interface en de krachtige zoekfuncties.
 10. Bloomfire: Bloomfire is een kennisbeheerplatform dat helpt bij het centraliseren van informatie en het vinden van antwoorden op bedrijfsvragen. Gebruikers prijzen de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om kennis snel te vinden en te delen.

Hoe kies je het juiste softwarepakket?

Het aanbod aan bedrijfssoftware is groot en de functionaliteiten per pakket kunnen verschillen. Zet de verschillende opties daarom goed op een rij en bekijk reviewsites als Capterra. Twijfel je nog? Veel softwareleveranciers bieden de optie om een gratis demo te komen geven en vaak kun je softwarepakketten een paar weken gratis uitproberen. Ga in elk geval niet over één nacht ijs, want het juiste softwarepakket kan je helpen om je bedrijf hard te laten groeien.

Het is ook belangrijk om na te nadenken over hoe je je bedrijf beschermt van cyberaanvallen met cybersecurity.

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau

Klanten waarderen ons met:
★★★★★
4.6 / 5 - 20 reviews