De 5 belangrijkste voordelen van een .NL-domein

Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat beter is voor je website: een .NL- of een .COM-domein. Of misschien heb je zelfs al eens nagedacht over een opvallend domein dat eindigt op .SHOP, .AMSTERDAM of een van de vele andere nieuwe mogelijkheden.

Maar wat is nu de beste extensie om te kiezen? In dit artikel leggen we je uit waarom een .NL-domein nog altijd de beste optie is.

1. Een .NL-domein is betrouwbaar

Consumenten en bedrijven kopen steeds meer online, maar doen dat net als in de fysieke wereld nog het liefst gewoon bij een winkel om de hoek. Een .NL-domein is daar voor veel Nederlanders de online equivalent van. Het idee dat een website bij een bedrijf hoort dat in Nederland is gevestigd, wekt dan ook vertrouwen op.

2. Een .NL-domein doet het goed in Google

Heb je een website in het Nederlands en bedien je een Nederlandse doelgroep? Dan is de kans groot dat je potentiële klanten ook Nederlandstalige zoektermen gebruiken. Of en hoe hoog je website in de zoekresultaten verschijnt is afhankelijk van talloze factoren. Maar met een .NL-domein vergroot je wel de kans dat je bij Nederlandse zoekopdrachten te zien bent.

3. Een .NL-domein verhoogt de CTR

De CTR is de click-through rate, oftewel het percentage mensen dat doorklikt op een link. Bijvoorbeeld op de zoekresultatenpagina van Google. Er zijn verschillende factoren die bepalen of een gebruiker wel of niet op een link klikt. De domeinextensie is er daar één van, waarbij een .NL-extensie de voorkeur heeft bij Nederlandse internetgebruikers.

4. Een NL-domein is makkelijk te onthouden

Wanneer mensen online naar jouw bedrijf op zoek gaan kunnen ze daarvoor Google gebruiken. Maar een groot deel zal ook gewoon de voor hen meest logische url invullen. En die zal voor de meeste Nederlanders op .NL eindigen. Een domein dat eindigt op .BUZZ is hartstikke leuk, maar de kans is natuurlijk klein dat je mogelijke bezoekers die gelijk goed intikken.

Een .NL-domein wordt steeds schaarser

Met al die nieuwe extensies wordt het aantal mogelijke domeinnamen alleen maar groter. Maar dat geldt natuurlijk niet voor .NL-domeinen, die worden juist steeds schaarser. Een goed .NL-domein is dus wat waard, zeker met het oog op de toekomst. Zorg er daarom voor dat je de voor jouw business interessante .NL-domeinen alvast vastlegt. Ben je op zoek naar een geschikte bedrijfsnaam inclusief een .NL-domein? De afgelopen jaren heeft Brandio honderden hoogwaardige bedrijfsnamen ontwikkeld. Bekijk de collectie!