fbpx

14 ondernemingsplan voorbeelden

Een ondernemingsplan maken kan erg lastig zijn. Toch is het absoluut aan te bevelen als je eigen een bedrijf start. Je krijgt daardoor een beter beeld van de mogelijkheden die je hebt en problemen waar je tegenaan gaat lopen. Gelukkig zijn er online veel templates beschikbaar. Veel zijn er zelfs gratis te gebruiken (vaak in ruil voor je gegevens). Goed templates besparen je een hoop tijd, dus ze kunnen het zeker waard zijn. Hieronder verzamelen we voorbeelden van ondernemingsplannen. Dit kunnen downloadbare ondernemingsplan templates in het Nederlands en Engels zijn, maar ook internationale voorbeelden van een businessplan en hebben we ook artikelen verzameld die een goed stappenplan geven over het schrijven van een ondernemingsplan.

ondernemingsplan

Gratis 14 voorbeelden van ondernemingsplan

Om het overzichtelijk te houden hebben we voor jou de links onderverdeeld in drie categorieën. Op deze manier kan jij snel de juiste informatie vinden die je zoekt, of het nu een voorbeeld template is van een ondernemingsplan, of misschien zoek je wel inspiratie/ideeën voor wat je bij bepaalde stappen kan invullen.

Downloadbare Nederlandse voorbeelden/templates van ondernemingsplan

 • Rabobank: Bij de Rabobank kan je een leeg invul ondernemingsplan template downloaden, maar ook branche specifiek. Ondernemingsplan voorbeelden voor dienstverlening, detailhandel (winkel), horeca, zzp – interim, zzp – bouw en zzp- zorg
 • ING: Bij de ING kan je een bedrijfsplan voorbeeld downloaden, daarnaast biedt de ING uitleg voor alle 6 de stappen.
 • Qredits: Bij Qredits kan je naast een gratis ondernemingsplan voorbeeld downloaden, ook voorbeeld casussen over de bedrijfsplan, businessplan en ondernemingsplan in schoonheidssalon, horeca en detailhandel lezen om inspiratie op te doen.
 • Microsoft: Bij Microsoft kan je een ondernemingsplan voor zakelijke dienstverlening gratis downloaden. Hierin zijn alle stappen ook duidelijk uitgelegd.
 • Firmfocus: Bij Firmfocus kan je een voorbeeld bedrijfsplan downloaden. Deze gegevens kan je vervolgens vertalen naar de branche waar jouw bedrijf zich in bevind.
 • Voorbeeld-office: Bij Voorbeeld-office is er een voorbeeld ondernemingsplan beschikbaar voor horeca. Hierin word er ook per onderdeel uitgelegd wat er voor een horeca vermeld kan worden per onderdeel.
 • CrediNord: Bij CrediNord kan je de template voor een ondernemingsplan downloaden, en geven ze op de website informatie over slim is om te vermelden in je bedrijfsplan.
 • Planviewer: Bij Planviewer kan je een ingevuld ondernemingsplan voorbeeld downloaden. Hier kan je inspiratie uit halen en het invullen voor je eigen bedrijf.

Downloadbare internationale (Engelstalige) voorbeelden/templates van businessplan

 • Business model canvas: Business model canvas word door veel bedrijven gebruikt om je business model in een gestructureerde manier inzichtelijk te maken.
 • Wise: Bij Wise kan je een Engelstalige businessplan downloaden waarin ook per onderdeel informatie word gedeeld.
 • Hubspot: Bij Hubspot is er een download beschikbaar voor een businessplan template. Let op: bij Hubspot moet je wel wat gegevens over jezelf en je bedrijf invullen.
 • StartUpLoans: Bij StartUpLoans kan je ondernemingsplan downloaden als Excel/spreadsheet file. Daarnaast bieden zij ook een uitgebreide uitleg over alle stappen in een businessplan.
 • Shopify: Bij Shopify krijg je in ruil voor je emailadres een gratis businessplan template. Hierin staat per stap duidelijk uitgelegd wat erin vermeld moet worden.
 • Smartsheet: Bij Smartsheet kan je kiezen tussen veel verschillende businessplan templates: Simple, one-page, fill-in-the-blanks, lean businessplan en meer.

Stappenplan: wat moet erin en in welke volgorde

 • Brandio: Lees bij Brandio over alles wat er in een ondernemingsplan moet staan.
 • KBC
 • Zzp-Nederland: Hoe schrijf je een ondernemingsplan speciaal voor zzp’ers, uitgelegd in 4 stappen.

We hopen dat je met al deze ondernemingsplannen en stappenplannen vooruit kan! Misschien ben je al zover dat je op zoek bent naar bedrijfsnaam voorbeelden en wil je een bedrijfsnaam bedenken? Lees dan gerust verder op onze website, hier hebben wij namelijk verschillende uitgebreide artikelen over geschreven zo ook over het bedenken van een merk.

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau

Klanten waarderen ons met:
★★★★★
4.6 / 5 - 20 reviews