Ondernemingsplan voorbeelden

Wat zijn ondernemingsplan voorbeelden? Ondernemingsplan voorbeelden is een uitgebreide uitleg over het opzetten van een onderneming. Het gaat over de verschillende aspecten die je moet overwegen bij het opzetten van een bedrijf. Denk hierbij aan de markt, het product, het businessmodel, de financiën, het team en de uitvoering. Er staan ook concrete voorbeelden in van ondernemingen die al succesvol zijn. Wil je een bedrijfsnaam kopen? Ons advies is, om eerst verder te lezen wat er bij een ondernemingsplan komt kijken en het voorbeeld van hieronder grondig voor te bereiden voordat je daadwerkelijk een bedrijfsnaam zal aanschaffen of bedenken.

Het ondernemingsplan voor bedrijven

Een ondernemingsplan is een belangrijk document dat jouw toekomstige bedrijfsactiviteiten en doelstellingen beschrijft. Het is een uitgebreid document dat jouw bedrijf en de marktomstandigheden in kaart zal brengen. Het is een uitstekend middel om jouw uiteindelijke bedrijfsdoelen te bepalen en te formuleren. Om nog eens concreet te zijn, een ondernemingsplan kan je dus helpen bij

 • het bepalen van de juiste ondernemingsvorm
 • het vaststellen van haalbare doelstellingen
 • het identificeren van mogelijke risico’s
 • het ontwikkelen van een strategie voor het opbouwen van een klantenbestand
 • het bepalen van de juiste prijs voor uw product of dienst

Een ondernemingsplan kan ook een belangrijk hulpmiddel zijn bij het aantrekken van financieringen. Als je een bank of andere financiële instelling wilt overtuigen om in jouw bedrijf te investeren, is het noodzakelijk om een uitgebreid en goed uitgewerkt ondernemingsplan te hebben.

Er zijn veel goede voorbeelden van ondernemingsplannen beschikbaar op het internet. Er zijn ook veel bedrijven die ondernemingsplannen schrijven. Het is belangrijk om een ondernemingsplan op maat te laten maken, omdat ieder bedrijf uniek is. Een standaard ondernemingsplan kan zal jouw bedrijf niet goed weerspiegelen.

Een ondernemingsplan moet minimaal de volgende onderwerpen behandelen:

 1. Een Managementsamenvatting
 2. Een bedrijfsbeschrijving
 3. Een marktanalyse
 4. Een SWOT-analyse
 5. Een marketingplan
 6. Een operatieplan
 7. Een managementteam
 8. Een financiële planning

Ondernemingsplan voorbeelden

Een ondernemingsplan maken kan erg lastig zijn. Toch is het absoluut aan te bevelen als je een bedrijf start. Je krijg daardoor een beter beeld van de mogelijkheden die je hebt en problemen waar je tegenaan gaat lopen. Gelukkig zijn er online veel templates beschikbaar. Veel zijn er zelfs gratis te gebruiken (vaak in ruil voor je gegevens). Goed templates besparen je een hoop tijd dus ze kunnen het zeker waard zijn. Hieronder verzamelen we voorbeelden van ondernemingsplannen. Dit kunnen templates zijn of bedrijven die hun ondernemingsplan hebben gepubliceerd.

Gratis voorbeelden van ondernemingsplannen

Staat jouw voorbeeld of template er niet bij of heb je nog tips voor ons? Stuur een mailtje naar info[at]brandio.nl! Misschien ben je al zover dat je op zoek bent naar bedrijfsnaam voorbeelden en wil je een bedrijfsnaam bedenken? Lees dan gerust verder op onze website, hier hebben wij namelijk verschillende uitgebreide artikelen over geschreven zo ook over het bedenken van een merk.

Vraag onze merk experts om advies.

Laat ons weten waar we je mee kunnen helpen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.