fbpx

Domeinnaam kopen

Domeinnaam kopen, hoe doe je dit en waar moet je allemaal rekening mee houden? Dit zijn vragen die wij vaker ontvangen bij Brandio. Wanneer je een domeinnaam wil gaan kopen is het verstandig om te weten welke soorten domeinen er bestaan en welke het best bij jouw merk of bedrijf past. Onze experts staan voor jou klaar om de beste stappen te maken in het registreren of kopen van een complete merknaam en bedrijfsnaam met de services van Brandio.

domeinnaam-kopen

Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is het adres van je website. Kies een domeinnaam die bij je bedrijf of organisatie past, en maak het kort en eenvoudig. Vermijd getallen en symbolen in je domeinnaam.

Voorbeelden van domeinnamen:
www.naam-van-je-bedrijf.nl
www.jouw-bedrijfsnaam.com

Kies een .com-domeinnaam als je bedrijf wereldwijd gericht is. Kies een .nl-domeinnaam als je bedrijf voornamelijk in Nederland opereert.

Let bij het kiezen van je domeinnaam op de volgende punten:

1. Kies een korte en eenvoudige domeinnaam
2. Vermijd getallen en symbolen in je domeinnaam
3. Kies een .com- of .nl-domeinnaam, afhankelijk van je doelgroep
4. Let op de spelling van je domeinnaam
5. Check of je domeinnaam al bezet is

Valkuilen bij het registreren van een domeinnaam

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een website wilt maken, is een domeinnaam kiezen. Dit lijkt een eenvoudige taak, maar er zijn een aantal valkuilen waar je in kunt trappen als je niet oplet.

  • De eerste valkuil waar je in kunt trappen, is het kiezen van een domeinnaam die te algemeen is. Als je bijvoorbeeld een website wilt maken over dieren, is het niet verstandig om een domeinnaam te kiezen als dieren.nl. Dit is omdat er al veel websites zijn die dit onderwerp behandelen en je website zal moeite hebben om zich te onderscheiden. Kies in plaats daarvan een domeinnaam die specifiek is, bijvoorbeeld honden.nl of katten.nl.
  • Een andere valkuil waar je in kunt trappen, is het kiezen van een domeinnaam die te moeilijk is om te onthouden. Als je bijvoorbeeld een website wilt maken over je favoriete hobby, is het niet verstandig om een domeinnaam te kiezen als mijnfavorietehobby.nl. Kies in plaats daarvan een korte en eenvoudige domeinnaam die makkelijk te onthouden is, bijvoorbeeld hobby.nl of sport.nl.
  • De laatste valkuil waar je in kunt trappen, is het kiezen van een domeinnaam die niet bij je website past. Als je bijvoorbeeld een website wilt maken over reizen, is het niet verstandig om een domeinnaam te kiezen als testreis.nl. Kies in plaats daarvan een domeinnaam die bij je website past, bijvoorbeeld reizen.nl of vakantie.nl.

Als je oplet bij het kiezen van je domeinnaam, kun je voorkomen dat je in een van deze valkuilen trapt. Kies een domeinnaam die specifiek, makkelijk te onthouden en bij je website past, zodat je website succesvol zal zijn.

Domeinnaam kopen bij Brandio

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken met het aanschaffen van een nieuwe domeinnaam. Of wil je een website kopen met complete merkstrategie en merknaam op maat traject. Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Wil je meer informatie lezen over domeinnamen. Wij van Brandio hebben diversen artikelen geschreven die interessant zijn omtrent domeinnamen:

De auteur

Niek van Son

Marketing Management (MSc, Universiteit van Tilburg). Oprichter van digital marketingbureau Tasmanic. Meer dan 10 jaar ervaring als online marketingconsultant. Leest: Sharp, Taleb, Kahneman. Geïntrigeerd door hoe mensen en vooral mkb-ondernemers beslissingen nemen.

Klanten waarderen ons met:
★★★★★
4.6 / 5 - 20 reviews