fbpx

Stappenplan WordPress website maken

Het maken van een website, kan een goede manier zijn om je bedrijfsbekendheid te vergroten. Door het volgen van een website maken stappenplan kun je op een gestructureerde manier een website maken.

Wat is een website en waarom er een maken?

Een website is een verzameling van webpagina’s die samen een online presentatie vormen. Het is een online ruimte die bedrijven, organisaties en individuen gebruiken om informatie met het publiek te delen. Het kan een eenvoudige pagina zijn met informatie over je bedrijf, of het kan een geavanceerde website zijn met interactieve functies, zoals een forum of een e-commerce winkel.

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen een website maken. Een van de belangrijkste redenen is om een bepaald product of service te promoten. Een website kan een eenvoudige manier zijn om informatie over je bedrijf te delen met je doelgroep. Het kan ook een platform zijn om je potentiële klanten te informeren over je bedrijf, producten en diensten.

Een andere reden om een website te maken is om interactie met je klanten te creëren. Door middel van een website kunnen bedrijven klanten informeren over hun producten en diensten. Ze kunnen ook feedback krijgen van hun klanten en hun klanten betrokken houden door het aanbieden van klantenondersteuning, het opbouwen van relaties en het ontwikkelen van een community.

Een andere veel gebruikte reden om een website te maken is om je bedrijf een professionele uitstraling te geven. Een website kan helpen om je bedrijf bekend te maken bij een breder publiek en een manier zijn om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie.

Wanneer je het lastig vind om een website te maken kun je gebruik maken van een website maken stappenplan enkele stappen die voorkomen in een website maken stappenplan zijn:

 • Kies een domeinnaam ( lees ook onze tips over domeinnamen kopen )
 • Selecteer een webhost
 • Ontwerp je website ( liever een complete website kopen )
 • Voeg inhoud/content toe aan je website
 • Test en lanceer je website

Wat is WordPress en hoe maak je een WordPress website

WordPress is een open source content management systeem (CMS) dat gebruikers in staat stelt om websites en blogs te maken, beheren en publiceren. Het is een van de meest populaire CMS-systeem en wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing met veel mogelijkheden voor zowel beginners als experts.

Om een WordPress website te maken, heb je eerst een hosting account nodig. Er zijn verschillende hostingbedrijven die WordPress-hosting aanbieden. Vervolgens kun je WordPress vanaf de website van het hostingbedrijf downloaden en installeren. Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd, kun je de website ontwerpen zoals je wilt met behulp van thema’s en plugins. Je kunt ook pagina’s en berichten toevoegen en je website beheren met behulp van het dashboard.

Stappenplan WordPress website maken

Door het volgen van dit stappenplan WordPress website maken. Kun je op een eenvoudige manier je eigen WordPress website maken.

 1. Hosting en domeinnaam instellen: Het kiezen van een passende domeinnaam voor je website in een essentieel onderdeel in het website maken stappenplan. Kies voor een naam die aansluit bij je bedrijf of het doel van je website.
 2. Installeer WordPress: Stap 2 is een stap die niet overgeslagen kan worden in het stappenplan WordPress website maken. Zonder het programma WordPress kun je geen WordPress website maken.
 3. Kies een thema en ontwerp je website: Het kiezen van een thema is een erg belangrijk stap in het stappenplan WordPress website maken, omdat het thema wat je kiest de uitstraling van je website bepaalt. Kijk naar de verschillende thema’s om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.
 4. Voeg plug-ins toe en verbeter je website: Door het invoegen van verschillende plug-ins kun je de functionaliteit van je website vergroten, kijk wel uit dat je niet teveel plug-ins installeert omdat dit ook meespeelt in de laadsnelheid van je website.
 5. Pagina’s maken en inhoud schrijven: Door het maken van meer pagina’s met relevante content verhoog je de autoriteit die je website uitstraalt. Ook creëer je een positiever klantervaring.
 6. Optimaliseer je website voor SEO: WordPress biedt verschillende mogelijkheid voor het optimaliseren van de SEO van je website. Je wilt natuurlijk dat potentiële klanten jouw website goed kunnen vinden, door je website SEO te verbeteren kun je hoger scoren in de zoekresultaten van zoekmachines waardoor jouw website meer bezoekers trekt.

Het volgen van dit stappenplan WordPress website maken biedt je de kans om op een redelijk eenvoudig manier een professioneel ogende website te maken.

Ben je nog in de begin fase van je eigen bedrijf? Ben je nieuwsgierig naar eigen bedrijfsnaam ideeën of het bedenken van een bedrijfsnaam? Dan kan je op Brandio diversen interessante artikelen vinden omtrent van het bedenken van merknamen tot het aanschaffen van complete bedrijfsnamen. Mocht je nog twijfelen welke e-commerce platform het best past bij jouw webshop, helpen we je een keuze te maken tussen WooCommerce en Shopify.

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau