Soms zie je van die bedrijfsnamen voorbijkomen waarvan je zou willen dat je ze zelf had bedacht. Maar je hebt geen idee hoe ze erop zijn gekomen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het voor jezelf wat makkelijker te maken om een bedrijfsnaam te bedenken. Gratis tools op internet bijvoorbeeld, waarvan we er in dit artikel een aantal bekijken.

Dot-o-mator

Bij Dot-o-mator selecteer je twee categorieën. De gratis tool gaat vervolgens de woorden die het met deze categorieën associeert met elkaar combineren. Een grappige aanpak met een hoog trial and error-gehalte, maar zeker ook een paar interessante uitkomsten.

Link: www.dotomator.com 

Bedrijfsnaam bedenken - gratis met Dotomator

Naming

Latijnse woorden hebben altijd gelijk iets deftigs. Als dat is wat je voor je merk zoekt is de tool Naming een uitkomst. Je voert namelijk een woord in en de gratis tool breidt deze uit met 1, 2 of 3 lettergrepen het Latijn en Grieks. In plaats daarvan kun je ook nog kiezen voor standaard woorden of rijmvervoegingen.

Link: www.naming.net

Bedrijfsnaam bedenken - gratis met Naming

Company Name generator

Sommige merken bestaan uit betekenisloze woorden die simpelweg geweldig klinken, zoals Zalando bijvoorbeeld. Maar hoe verzin je die? De tool Company Name Generator helpt je om zulke bedrijfsnamen gratis te bedenken. Geef aan welke (mede)klinkers je er in ieder geval in wilt hebben en selecteer één of meerdere patronen. Met een klik op de knop krijg je vervolgens allerlei suggesties.

Link: www.company-name-generator.com

 Bedrijfsnaam bedenken - gratis met Company Name Generator

Naminum

Heb je al wel een idee welk woord je bedrijfsnaam moet bevatten, maar kun je dé naam nog niet vinden? Kijk dan eens naar Namium. Bij deze gratis bedrijfsnaam-tool voer je 1 woord in, waarna de tool er allerlei variaties op verzint.

Link: www.naminum.com

Bedrijfsnaam bedenken - gratis met Naminum

Nog meer opties om gratis een bedrijfsnaam te bedenken?

Ja hoor, het internet staat er eigenlijk vol mee. Maar de meeste tools werken op een vergelijkbare manier, dus met deze opties heb je de meeste mogelijkheden al binnen bereik.

Kom je er daarmee nog niet uit? Dan kun je natuurlijk ook altijd nog een kijkje nemen bij onze eigen collectie bedrijfsnamen.

Inclusief .NL Domein
+ Logo bestanden

Inclusief .NL Domein
+ Logo bestanden

Nog meer lezen?

Een ondernemingsplan maken in 2019 - voorbeelden en tips

Een ondernemingsplan maken in 2019 | Wat is een ondernemingsplan? | voorbeelden van Rabobank en ING | + Gratis tips >>

Lees artikel


 

Deze week worden er 2 bedrijfsnamen toegevoegd..
Mis ze niet, schrijf je in!