fbpx

23 leukste cadeaus om aan je personeel te geven

Op de werkvloer is de sfeer misschien wel het allerbelangrijkste. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat een goede werkomgeving bijdraagt aan gemotiveerde werknemers. En dus positieve resultaten. Dit kun je als baas voor elkaar krijgen door bijvoorbeeld wekelijks een vrijdagmiddagborrel te organiseren. En hoe leuk is het om twee keer per jaar een toffe activiteit te organiseren? Om jouw werknemers überhaupt te vriend te houden, is een presentje een optie die altijd helpt. Daarom vertellen we je jou in dit artikel waar je op moet letten bij het kiezen van de cadeaus, en geven we je een lijstje over de 20 leukste cadeaus om aan werknemers te geven.

cadeau werknemer

Waar moet je op letten bij het kopen van cadeaus voor personeel?

Een goed cadeau voor personeel is een blijk van waardering en erkenning voor hun inzet en bijdrage aan het bedrijf. Elke medewerker is anders, en dat is belangrijk om mee te nemen bij het bepalen van de presentje voor je medewerkers. Denk daarom bij het kiezen en geven van een geschikt geschenk voor medewerkers aan de volgende zaken:

 

 • Relevantie: Denk na over de relevantie van je cadeau aan je medewerkers. Denk hierbij aan hun interesses, hobby’s, of iets dat verband houdt met hun werk.
 • Persoonlijke touch: Voeg een persoonlijke touch toe aan het cadeau, zoals een handgeschreven kaart of een gepersonaliseerd item met de naam van de medewerker. Zo laat je je personeel zien dat je aandacht hebt besteed aan het kiezen van het cadeau en maakt het specialer.
 • Waardering uiten: Een goed personeelsgeschenk laat medewerkers zien dat hun harde werk en toewijding wordt gewaardeerd. Dit kan worden bereikt door middel van een bedankbriefje of een vermelding tijdens een bedrijfsevenement.
 • Budget: Houd rekening met je budget bij het kiezen van geschenken. Je kan nog steeds betekenisvolle cadeaus vinden binnen een bepaald budget. Het gaat erom dat je je waardering toont, niet om het geld dat je uitgeeft.
 • Gelijkheid: Zorg voor gelijkheid onder de medewerkers door geschenken van vergelijkbare waarde te geven. Hiermee voorkom je dat er gevoelens van ongelijkheid of jaloezie zijn en zorg je ervoor dat iedereen zich gewaardeerd voelt.
 • Culturele en religieuze gevoeligheden: Houd ook rekening met de culturele en religieuze achtergronden van je medewerkers bij het kiezen van een cadeau. Vermijd geschenken die ongepast of aanstootgevend kunnen zijn voor bepaalde culturen of religies.
 • Praktisch nut: Kies, indien mogelijk, een geschenk met praktisch nut. Dit kan iets zijn dat de medewerker in zijn of haar dagelijks leven kan gebruiken, zoals een functionele gadget of een cadeaubon voor zijn of haar favoriete restaurant of winkel.
 • Tijdstip: Overweeg het juiste moment om je leuke cadeaus te geven. Dit kan tijdens speciale gelegenheden zijn, zoals verjaardagen, jubilea, feestdagen of eindejaarsviering.

 

Wanneer geef je een relatiegeschenk aan je werknemers?

Er zijn verschillende momenten in het jaar dat je jouw waardering voor je personeel kunt tonen in de vorm van een geschenk.

 • Dag van de medewerker. Iedere werknemer is belangrijk en daarom is de dag van de werknemer in het leven geroepen. Vier jij die ook met je personeel? De volgende dag van de werknemer is op 17 april 2025.
 • Verjaardagscadeau werknemer. Een cadeautje geven op de verjaardag van een werknemer is natuurlijk super attent en wordt erg gewaardeerd.
 • Kerstgeschenk of eindejaarsgeschenk personeel. Dit is natuurlijk een traditioneel moment om je werknemers te bedanken.
 • Nieuwjaarscadeau personeel. Sommige werkgevers grijpen ook het nieuwe jaar aan om hun collega’s te inspireren.
 • Cadeau bruiloft collega. Dit speciale moment wil je natuurlijk vieren met een origineel en mooi geschenk.

 

Is de btw aftrekbaar bij geschenken voor personeel?

Je kunt niet altijd de btw aftrekken van relatiegeschenken, zoals cadeaus aan je werknemers. Dit is geregeld in het ‘Besluit Uitsluiting Aftrek van voorbelasting (BUA).

 

Een cadeau aan personeel valt voor de belastingdienst in de categorie personeelsvoorzieningen, waaronder ook bijvoorbeeld huisvesting, fitness en loon in natura vallen. Je kunt als werkgever niet de btw hiervan aftrekken als:

 • je werknemers, als ze het geschenk zelf zouden kopen, minder dan 30% btw kunnen aftrekken, én
 • je over het drempelbedrag van € 227 (exclusief btw) per begunstigde heengaat.

 

Blijf je met de kosten van je cadeau voor je werknemers en andere personeelsvoorzieningen onder de € 227, dan mag je de btw aftrekken. Als je over dit bedrag heen gaat, dan zijn de kosten boven het drempelbedrag niet aftrekbaar. Uitgebreidere uitleg over deze regelgeving vind je op de website van de Belastingdienst.

 

Cadeau personeel en werkkostenregeling (WKR)

De Belastingdienst ziet een geschenk voor je werknemers, zoals een kerstgeschenk, als loon in natura. De overheid kent de werkkostenregeling (WKR) waarin geregeld is dat een werkgever onbelaste vergoedingen aan werknemers mag geven. In 2024 mag een werkgever in de WKR 1,92% tot een loonsom van € 400.000 onbelast geven. Als het totaal aan vergoedingen aan je personeel, inclusief dit cadeau, deze drempel niet overschrijdt, dan mag je het cadeau dus onbelast aan je werknemers geven. Bezoek ook de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over de WKR.

23 leukste cadeaus om aan je personeel te geven

Er zijn natuurlijk talloze opties die je kunt bedenken. Sommige cadeaus liggen misschien enigszins voor de hand. Toch zijn wij van mening dat juist die dingen in trek zijn bij doorsnee personeel. Ook hebben we een aantal hippere cadeaus bedacht die je zelf misschien niet 1, 2, 3 zou bedenken. Hieronder volgen onze 5 favoriete cadeaus:

 

1. Bedrijfsshirt

Eén van de tofste en meest persoonlijke cadeaus die je als baas kunt geven is een tof t-shirt. Een t-shirt bedrukken kan je uiteraard op allerlei manieren doen. Je kunt simpelweg een wit shirt, waarbij je het bedrijfslogo op de rug laten printen. Maar hoe vet is het om echt een gaaf, modieus te laten printen met ergens een kleine kwinkslag naar het bedrijf? Op die manier gaan mensen het ook echt graag dragen, waardoor jouw naam ook nog eens meer in het zicht zal vallen.

 

2. Cadeaubon

Veel mensen vinden het tegenwoordig fijn om een bepaalde vrijheid te hebben. Waar vroeger rijkdom en klasse belangrijk waren, is dat op een of andere manier inmiddels omgedraaid naar vrijheid. Als we dat heel kleinschalig nemen, dan sluit het geven van een ‘open’ cadeau hier natuurlijk geruisloos bij aan. Met een willekeurige cadeaubon kun je zelf kiezen wat je wilt. Je kunt een cadeaubon geven voor bijvoorbeeld iets van Rituals, maar ook een cadeaubon voor een activiteit waarbij je kunt kiezen uit talloze opties. Op deze manier hebben de werknemers ook echt iets aan het cadeau.

 

3. Fles wijn

Dat mensen gek zijn op een alcoholische versnapering staat als een paal boven water. Je kunt daarom kiezen om een heerlijke fles wijn als cadeautje te geven. Kom dan niet aan met een fles van 3 euro, maar maak er echt werk van. De ervaring leert dat mensen zo’n fles vaak drinken op een speciaal moment. Dit kan een leuke date zijn, maar ook bijvoorbeeld tijdens een bijzonder avondje met vrienden. Op deze manier krijgen de werknemers een nóg beter gevoel bij het bedrijf. Wedden dat ze jou op persoonlijk gebied nog meer gaan waarderen! Want zoals je weet, alcohol doet iets met de mens.

 

4. Bierpakket

 

Je hebt wijnliefhebbers en bierliefhebbers. De laatste categorie maak je blij met een origineel bierpakket. Er bestaan veel verschillende speciaalbieren en zo kun je zelfs de ferventste bierliefhebbers nog verrassen met een origineel bierpakket. Ook is het mogelijk om je bierbox en etiketten te voorzien van je bedrijfslogo of andere opdruk. Niet iedereen drinkt natuurlijk alcohol en daarom is het goed om te weten dat er steeds meer goede alcoholvrije bieren en wijnen op de markt komen.

 

5. Koffiecup of drinkfles

Mensen worden meer en meer koffieliefhebbers. Zeker met alle ‘zooi’ die je tegenwoordig in een bakkie kan gooien. Het liefst hangen ze de hele dag rondom het koffieapparaat. Zelfs tijdens een wandeling willen mensen toch graag iets in hun handen hebben om te drinken. Dit kan natuurlijk een lekker bakkie voor onderweg zijn, maar ook een simpele fles water is meer dan prima. Het is blijkbaar hip om een koffiecup of drinkfles te hebben. Je kunt ook deze accessoires volledig naar wens laten bedrukken. Het voordeel hiervan is hetzelfde als bij het t-shirt. De bedrijfsnaam kan ook bij deze optie veel in beeld komen. Je weet in ieder geval zeker dat het product veel gebruikt gaat worden.

 

6. Borrelplank

Tegenwoordig zijn er genoeg snij- of borrelplanken die een grote toevoeging aan het interieur geven. Hoe vet is het om jouw naam te laten graveren in een houten plank, die elke week weer op tafel wordt gezet? Bij gelegenheden als verjaardagen, voetbalavondjes of gewoon een kleine borrel kun je de klok erop gelijk zetten dat er hapjes op tafel worden geserveerd. En waarom dan niet in stijl? En dan ook nog eens met jouw naam erop? Al is het misschien juist wel persoonlijk om de naam van de werknemer erin te graveren. Die keuze laten we maar bij jou.

 

7. Laptophoes

Een laptophoes is een stijlvol en praktisch cadeau dat elke werknemer zal waarderen. Deze handige accessoire beschermt niet alleen hun waardevolle laptop tegen krassen en stoten, maar geeft ook een persoonlijke touch aan hun dagelijkse werkzaamheden. Kies voor een ontwerp dat past bij de huisstijl van het bedrijf of ga voor een unieke, gepersonaliseerde hoes met de naam van de medewerker. Met dit doordachte en nuttige cadeau toon je jouw waardering en investeer je tegelijkertijd in de bescherming van hun werkinstrument. Een win-winsituatie voor zowel het personeel als het bedrijf!

 

8. Powerbank

Een powerbank als cadeau voor je medewerkers is een slim en attent geschenk waar je werknemers echt iets aan hebben. In deze altijd verbonden wereld zorgt een powerbank ervoor dat jouw team nooit zonder energie komt te zitten, of ze nu onderweg zijn, werken op afstand, of op kantoor. Met een draagbare oplader kunnen zij hun smartphones, tablets en andere apparaten opladen, waardoor ze altijd bereikbaar en productief blijven. Kies een stijlvolle powerbank met het bedrijfslogo om teamgeest en saamhorigheid te bevorderen. Dit innovatieve en praktische geschenk zal zeker in de smaak vallen bij jouw werknemers en hen helpen om altijd verbonden te blijven, waar ze ook zijn!

 

9. Stijlvolle laptoptassen

Een laptoptas is een perfecte combinatie van functionaliteit, stijl en waardering voor het harde werk van jouw werknemers. Deze handige accessoire helpt je team om hun laptop en andere essentiële kantoorbenodigdheden veilig en georganiseerd te vervoeren, of ze nu naar kantoor gaan, een externe vergadering bijwonen of werken vanuit een koffiebar. Kies een laptoptas van hoge kwaliteit met het bedrijfslogo om teamgeest te stimuleren en een gevoel van saamhorigheid te creëren. Een doordacht en praktisch geschenk zoals een laptoptas zal zeker gewaardeerd worden door je personeel

 

10. Planten

Een plant is een verfrissende en levendige manier om waardering te tonen voor het werk van je werknemers. Dit groene geschenk brengt niet alleen een vleugje natuur en rust op hun werkplek, maar zorgt ook voor een gezondere werkomgeving door de luchtkwaliteit te verbeteren en stress te verminderen. Kies een onderhoudsarme plant die geschikt is voor zowel kantoor- als thuisomgevingen, zoals een luchtplant, vetplant of pannenkoekenplant. Voeg een persoonlijk kaartje toe om je waardering uit te spreken en teamgeest te bevorderen. Een plant is een duurzaam en milieuvriendelijk cadeau dat de betrokkenheid van het bedrijf bij het welzijn van zijn medewerkers en het milieu onderstreept. Laat je personeel groeien en bloeien met dit charmante, groene geschenk!

 

11. Luxe chocolade

Een doos chocolade is een heerlijk en smakelijk cadeau voor je personeel. Dit zoete geschenk brengt een glimlach op het gezicht van je teamleden en zorgt voor een moment van puur genot tijdens hun drukke werkdag. Kies voor ambachtelijke chocolade van hoge kwaliteit, in diverse smaken en vormen, om een onvergetelijke smaakervaring te bieden. Voeg een persoonlijk bedankkaartje toe om de teamgeest te versterken en je medewerkers te laten weten hoeveel je hun inzet waardeert. Met een smakelijk en attent cadeau zoals chocolade, laat je je personeel zien dat hun harde werk niet onopgemerkt blijft en geef je hen een welverdiende traktatie om van te genieten.

 

12. Thuiswerkpakket

Een thuiswerkpakket is een doordachte en praktische manier om je werknemers te ondersteunen bij het aanpassen aan het werken vanuit huis. Dit zorgvuldig samengestelde pakket bevat een selectie van benodigdheden en extra’s die hun thuiswerkplek comfortabeler, efficiënter en aangenamer maken. Denk aan ergonomische accessoires, kantoormaterialen, gezonde snacks en ontspannende items zoals een geurkaars of een stressbal.

 

13. Yogamat

Een yogamat is een inspirerend en gezondheidsbevorderend cadeau. Deze veelzijdige mat nodigt je teamleden uit om aandacht te besteden aan hun fysieke en mentale welzijn, of ze nu yoga beoefenen, stretchen tijdens de lunchpauze of thuis sporten. Het aanbieden van een yogamat laat zien dat je om de gezondheid en het welzijn van je personeel geeft en hen aanmoedigt om tijd te nemen voor zichzelf. Kies een hoogwaardige, antislipmat met het bedrijfslogo om de teamgeest te versterken en samenhorigheid te bevorderen. Voeg een persoonlijke noot toe om je waardering uit te spreken en hen te motiveren om gezonde gewoonten te integreren in hun dagelijkse routine

 

14. Iedereen houdt van een lekker geurtje

Geurkaarsen zijn leuke presentjes om te geven aan je medewerkers. Deze geurige geschenken creëren een sfeervolle en rustgevende omgeving, zowel op kantoor als thuis, waardoor je teamleden een moment van rust en welzijn kunnen ervaren, zelfs tijdens de meest hectische werkdagen.

 

15. Inspirerende boeken, biografieën of bestsellers in hun interessegebied

Een boek als personeelscadeau is een tijdloze en betekenisvolle manier om je waardering te tonen voor je teamleden. Het is een geschenk dat zowel educatief als inspirerend kan zijn, hen uitnodigend om hun horizon te verbreden, nieuwe ideeën te verkennen en te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. Denk aan een boek dat aansluit bij de interesses van je werknemers, of het nu gaat om een motiverende bestseller, een fascinerende biografie, een prikkelend managementboek of een spannende roman.

 

16. Abonnementen op e-learning platforms zoals Udemy, Coursera, of LinkedIn Learning

Een online cursus als cadeau voor je medewerkers is een innovatieve en stimulerende manier om je waardering te tonen en om hun persoonlijke groei te bevorderen. Het aanbieden van een online cursus geeft hen de kans om hun vaardigheden en kennis uit te breiden, hun passies na te streven en bij te dragen aan de ontwikkeling van het bedrijf. Kies een online cursus die past bij de interesses en behoeften van je teamleden.

 

17. Tickets voor workshops

Een workshop is een dynamische en inspirerende manier om je waardering te tonen voor je teamleden en tegelijkertijd hun ontwikkeling en samenwerking te bevorderen. Het biedt hen een unieke gelegenheid om nieuwe vaardigheden te leren, creativiteit te stimuleren en waardevolle inzichten op te doen, terwijl ze samenwerken met hun collega’s in een leuke en ontspannen omgeving.

 

18. Een gezonde lunchbox

Een gezonde lunchbox is een smakelijk en zorgzaam cadeau voor je werknemers. Dit heerlijke cadeau moedigt hen aan om gezonde eetgewoonten aan te nemen en biedt een boost aan energie en concentratie tijdens de werkdag. Kies een lunchbox gevuld met een verscheidenheid aan voedzame en smakelijke opties, zoals biologische salades, huisgemaakte wraps, vers fruit en noten, en energieke snacks.

 

19. Tijd om te ontspannen

Een ontspanningspakket is een hartverwarmend en attent cadeau voor je medewerkers. Dit zorgvuldig samengestelde geschenk helpt hen te ontspannen en op te laden na een lange werkdag, en zorgt voor een betere balans tussen werk en privé. Kies een pakket met een selectie van rustgevende en verkwikkende items, zoals aromatherapie-oliën, luxe badzout, zachte gezichtsmaskers, een zachte badjas of pantoffels, en kalmerende kruidenthee.

 

20. Keukengadgets

Keukengadgets als cadeau voor je personeel zijn een originele en functionele manier om je waardering te tonen voor hun toewijding en harde werk. Dit creatieve geschenk stimuleert hen om hun culinaire vaardigheden te ontdekken, te experimenteren met nieuwe recepten en te genieten van gezellige momenten in de keuken. Je kan kiezen uit een scala aan leuke en praktische keukengadgets, zoals een avocado snijder, een spiraalsnijder voor groenten, een multifunctionele flesopener, een slimme digitale keukenweegschaal of een set van herbruikbare siliconen deksels.

 

21. Decoratieve accessoires voor hun kantoor of thuiswerkplek

Decoratieve accessoires voor hun kantoor of thuiswerkplek als cadeau voor je medewerkers om ze te bedanken voor hun inzet. Dit verfijnde geschenk helpt hen om een aangename en inspirerende werkomgeving te creëren, waar ze zich gemotiveerd en productief kunnen voelen. Denk hierbij aan smaakvolle en functionele decoratieve accessoires, zoals een elegante pennenhouder, een artistieke muurkalender, een stijlvolle bureaulamp, een set van minimalistische boekensteunen of een levendige bureauplant.

 

22. Luxe zitzak voor buiten

Een outdoor zitzak van Laui Lounge is een uniek en gewaardeerd cadeau voor medewerkers omdat het ontspanning en comfort buiten het kantoor promoot. Het is een symbool van waardering voor hun harde werk, en moedigt hen aan om te ontspannen en te genieten van hun vrije tijd in de natuur of hun eigen achtertuin. Deze zitzakken zijn niet alleen veelzijdig en stijlvol, maar ook duurzaam en geschikt voor verschillende buitenomgevingen. Het geven van een zitzak als cadeau laat zien dat je om het welzijn en de levenskwaliteit van je teamleden geeft, waardoor hun motivatie en tevredenheid op het werk verhoogt.

 

23. Fitness pakket

Nieuwjaar is de tijd van goede voornemens en willen veel mensen weer (meer) gaan sporten. Een fitness pakket is daarom ideaal eindejaarscadeau. Zo kunnen je werknemers hun goede voornemens omzetten in daden. Een fitte werknemer is daarnaast gelukkiger en productiever. Win-winsituatie dus.

 

De juiste sfeer op de werkvloer

Je hebt in dit artikel gelezen over 23 toffe cadeaus die je als werkgever aan jouw werknemers zou kunnen geven. Het is nogmaals belangrijk dat jouw personeel gemotiveerd is, blij is en voor jou door het vuur gaat. De sfeer is nu eenmaal een niet te onderschatten onderdeel op de werkvloer. Vraag het de willekeurige werknemer en ze zullen dit één voor één beamen. Het enige wat jij moet doen is het realiseren van de juiste voorwaarden. En daar hebben wij alle vertrouwen in!

 

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau

Klanten waarderen ons met:
★★★★★
4.6 / 5 - 20 reviews