fbpx

7 social media trends in 2024 die je moet toepassen

Voor bedrijven is social media is een krachtig instrument om hun doelgroep te bereiken, klantbetrokkenheid te vergroten en de merkbekendheid te vergroten. Bedrijven die social media niet gebruiken, missen een belangrijke kans om zich te onderscheiden van de concurrentie en om nieuwe klanten te bereiken.

De trends binnen social media veranderen constant, daarom zetten wij de 7 sociale media trends van 2023 voor je op een rijtje.

social-media

7 social media trends in 2023

1. Videocontent

Video blijft waarschijnlijk een dominante vorm van content op social media platformen, met name korte, snackable video’s zoals TikTok, Instagram Reels en YouTube Shorts.

2. Live streaming

Live streaming kan verder groeien in populariteit, omdat platforms zoals Twitch, YouTube, Facebook Live en Instagram Live meer gebruikers aantrekken voor real-time interactie en content.

3. Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR)

AR- en VR-technologieën kunnen steeds meer geïntegreerd worden in social media platforms, waardoor gebruikers meer meeslepende en interactieve ervaringen kunnen hebben.

4. Social e-commerce

Sociale mediaplatforms kunnen hun e-commerce mogelijkheden blijven uitbreiden, waardoor merken en influencers gemakkelijker producten kunnen verkopen via hun sociale media-accounts.

5. Influencer marketing

Merken zullen blijven samenwerken met influencers en contentmakers om hun producten en diensten te promoten, wat leidt tot een grotere nadruk op authentieke en transparante partnerschappen.

6. Audio-first platforms

Clubhouse heeft een trend gezet voor audio-first platforms, en het is mogelijk dat andere platformen zoals Twitter Spaces en Discord de populariteit van audiocontent blijven stimuleren.

7. Podcasts blijven groeien

Ook door middel van podcasts kunnen merken zichzelf goed op de kaart zetten. Het gaat hier namelijk om een vorm van ‘menselijke marketing’. Podcasten is een authentieke manier om de de boodschap van het bedrijf te communiceren.

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau

Klanten waarderen ons met:
★★★★★
4.6 / 5 - 20 reviews