fbpx

Thuiskantoor inrichten doe je met deze 5 tips

Dat thuiswerken na corona een blijvertje is, hadden we een paar jaar geleden niet gedacht. Uit recent onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat Nederlandse bedrijven ook na de coronacrisis willen blijven inzetten op (deels) vanuit huis werken.

Er zijn namelijk volop voordelen te ontdekken aan thuiswerken: minder files, minder energieverbruik op kantoor en meer motivatie en productiviteit op de werkvloer (vanuit huis dan). Om thuis optimaal aan de slag te kunnen gaan, is het nodig om een goede thuiswerkplek te hebben. In dit artikel lees je enkele tips voor het inrichten van je thuiskantoor.

thuiskantoor

Zorg voor een goede laptop of desktop

Als eerst is het onvermijdelijk om een goed werkende laptop of desktop te hebben. Het is natuurlijk afhankelijk van de branche waarin je werkt hoeveel tijd je spendeert achter de laptop. Voor de meeste beroepen die op afstand kunnen worden gedaan, is echter vaak een laptop of desktop nodig om te kunnen mailen, vergaderen en werken. Let hierbij goed op het werkveld waarin je werkt. Een grafisch designer heeft bijvoorbeeld een andere laptop nodig dan een schrijver en de beste laptop voor studenten is waarschijnlijk niet de beste laptop voor advocaten. Kortom: ga specifiek op zoek naar de laptop of desktop die bij jouw werk past om zo goed mogelijk te kunnen werken vanuit huis.

Let ook op externe apparatuur voor thuiswerkplek

Een laptop is vaak niet het enige dat je nodig hebt om comfortabel aan de slag te kunnen gaan. Om je werkgemak iets te verhogen, is het aan te raden om te investeren in externe apparatuur. Denk hierbij aan een extern beeldscherm, een extra muis en een extern toetsenbord. Daarmee zorg je voor een betere houding aan je bureau. Let er wel op dat je dergelijke apparatuur op de juiste manier neerzet, zodat je rechtop zit en geen last krijgt van je rug of nek. Het is bijvoorbeeld belangrijk om het externe beeldscherm recht voor je te hebben. De muis en het toetsenbord moeten zo liggen dat je geen last krijgt van je armen. Een goede werkhouding zorgt ervoor dat je veel productiever bezig kunt zijn.

Voldoende verlichting van groot belang voor werk

Waar je ook zeker aan moet denken, is de verlichting van je thuiswerkplek. Het kan maar zo zijn dat je hier en daar wat aanpassingen moet doen om voldoende verlichting op je bureau te krijgen. Wist je dat mensen het beste kunnen werken in natuurlijk daglicht? De zon en het licht buiten hebben een positieve invloed op hoe je je voelt en dus ook op hoe je je werk doet. Het is niet altijd mogelijk om binnen optimaal te profiteren van het daglicht buiten. Zorg er dan in ieder geval voor dat je voldoende lampen hebt bij je bureau zodat je in normale verlichting kunt werken. Let er wel op dat je niet tegen een lamp in kijkt én dat er geen verlichting is die weerkaatst op het beeldscherm van je laptop. Dat kan namelijk juist alleen maar voor afleiding zorgen.

Ergonomische bureaustoel om comfortabel te werken

Wat daarnaast belangrijk is, is dat je lekker zit en geen last krijgt van je lijf. Daarom is het aan te raden om te gaan voor een ergonomische bureaustoel en ergonomisch bureau voor de perfecte werkhouding. Ergonomisch kantoormeubilair is zo ontwikkeld dat het de nadruk legt op wat goed is voor je lichaam. Dit soort meubels kun je bijvoorbeeld helemaal verstellen naar jouw houding zodat je recht en comfortabel achter je bureau zit. Onze tip? Ga voor een zogeheten sta-zit-bureau; een bureau dat je kunt verstellen in zowel een sta- als zithouding. Veel mensen die achter een computer werken, zitten de hele dag. Het is goed voor de doorbloeding van je lijf om af en toe even staand te werken. Met zo’n bureau kan dat.

Kies voor een razendsnelle internetverbinding

Tot slot kun je als thuiswerker niet meer zonder een razendsnelle internetverbinding. Zo’n verbinding is helemaal van groot belang wanneer je iedere dag online meetings en vergaderingen hebt. Een sessie via Zoom gaat toch net even wat minder soepel wanneer je internetverbinding hapert. Check daarom de snelheid en kwaliteit van je internet en de provider waarbij je zit en ga voor de optimale keuze. Er is niets zo vervelend als internet dat niet zo snel werkt als je zou willen. Een nieuwe laptop kan nog zo goed en snel zijn; met een trage internetverbinding heb je daar helemaal niks aan. Of je nu voor de beste laptop voor studenten of advocaten gaat; ga direct voor het beste internet van het moment om goed te kunnen werken vanuit huis.

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau