Website verkopen? Check deze tips

Website verkopen

Op de vraag hoeveel domeinen er exact zijn, is geen duidelijk antwoord te vinden. Dat komt omdat het aantal websites ter wereld met de minuut stijgt. In Nederland zijn er alleen al miljoenen. De kans is zelfs groot dat jij er eentje hebt en dat je met het idee zit om je website te verkopen. In sommige gevallen is dat zeker slim om te doen. Waarom je je website zou kunnen verkopen en waar dat precies kan lees je in dit artikel.

Waarom wil je je website verkopen?

Wanneer je een website binnen een goede niche te pakken hebt, is het zonde om zomaar je website te verkopen. Daarom is het altijd aan te raden om een tijdje na te denken of je écht van je domein en merk af wilt en waarom je dat precies wilt. Er kunnen namelijk nog manieren zijn waarmee je je website alsnog kunt houden en er eventueel zelfs nog wat geld mee kunt verdienen. Een goed vindbare website met affiliatelinks zorgt er bijvoorbeeld al voor dat je op een passieve manier een inkomen genereert.

Wat je ook nog kunt doen, is iemand inhuren die jouw website onderhoudt waar nodig. Stel je verdient zelf 500 euro per maand met een website en je kunt iemand inhuren die voor 200 euro of 300 euro per maand de website goed in orde houdt. Op die manier verdien je zelf toch nog 300 euro of 200 euro zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen. Kijk dus altijd eerst naar andere mogelijkheden voordat je je website gaat verkopen. Ben je echter gewoon klaar met de website en wil je er geen tijd of energie meer insteken dan is verkopen altijd nog een optie.

Waar kun je je website en merk verkopen?

Het kan namelijk altijd gebeuren dat je alsnog klaar bent met het hebben van een website. In dat geval is verkopen zeker een optie. Via Google vind je inmiddels een aantal websites via waar je je eigen domein in de verkoop kunt doen. Wist je bijvoorbeeld dat je heel eenvoudig en snel je merk en site kunt verkopen via ALL the way UP? Het grote voordeel hiervan is dat je niet zelf actief op zoek hoeft te gaan naar een geïnteresseerde, omdat ALL the way UP een netwerk van kopers voor je klaar heeft staan.

Wat daarnaast prettig is, is dat het verkopen van je website via dat platform volledig gratis is. Daardoor kun je snel je website overdragen zonder gedoe en heb je binnen no time het geld van de verkoop op je rekening. Het enige wat je moet hebben is de URL van je website, je contactgegevens, bezoekersaantallen, richtprijs en de reden van de verkoop. Vervolgens heb je weer meer tijd om in een nieuw project te stoppen. Houd er wel rekening mee dat je geen zeggenschap meer over de website of handelsnaam hebt wanneer deze verkocht is. Denk er daarom altijd goed over na of je het écht wilt.

Handige tips om je website snel en goed te verkopen

Natuurlijk wil je dat jouw website zo snel mogelijk wordt verkocht – en dan het liefst ook nog eens tegen een goede prijs. Daarom is het belangrijk om de volgende tips mee te nemen in het verkoopproces. Met deze tips is de kans groter dat je website én snel wordt verkocht én dat je er nog een prettig zakcentje voor terug krijgt.

  • Vermeld in je advertentie of verkooppraatje altijd de vele positieve punten van je website. Heeft de website bijvoorbeeld nog steeds een groeiend aantal unieke bezoekers per maand? Of is het publiek heel actief? Laat dat soort dingen vooral weten.
  • Zorg altijd voor een biedsysteem, zodat mensen op je website kunnen bieden. Dat zorgt voor meer concurrentie en meer gewilligheid.
  • Verkoop je website nooit tegen het eerste de beste bod dat je krijgt. De kans is groot dat er nog een hoger bod komt. Of misschien wel nóg een hoger bod. Denk er altijd even goed over na voordat je in zee gaat met een koper.
  • Zeg ook nooit dat mensen een website over mogen nemen tegen elk aannemelijk bod. Mocht je uiteindelijk niet krijgen wat je had verwacht dan kun je dat altijd nog doen, maar zet in het begin hoog in. Nee heb je, maar ja kun je krijgen.
  • Maak zelf contact met mensen binnen dezelfde branche en vraag of er ergens interesse is. De kans is groot dat iemand die toch al bezig is binnen zo’n branche jouw website er voor een goed bod bij zou willen nemen.