fbpx

Website met een geheel eigen stijl

Ieder (startend) bedrijf heeft een website nodig. Het is immers de eerste plek waar potentiële klanten naar toe gaan om meer te weten te komen over je producten en diensten. Investeren in een goede website is een aanrader en daarom kies je voor de beste hosting in België. Want als je investeert in je bedrijf, dan wil je ook goed bereikbaar zijn en vooral vindbaar zijn. Als bezoekers je website hebben gevonden, dan wil je natuurlijk opvallen. Maar hoe doe je dat precies?

website eigen stijl

Kies een goede bedrijfsnaam

Als startend ondernemer heb je een goed plan liggen en een mooi product. Daar hoort een opvallende, bij het product passende huisstijl bij. Dit kan een beeldmerk zijn, maar ook de kleuren voor je website en natuurlijk de opmaak van een goede nieuwsbrief. Het begint echter altijd bij een goede bedrijfsnaam. Eentje waarbij potentiële klanten meteen voelen en begrijpen wat je verkoopt. Iets wat helemaal uitstraalt waar jij voor staat. Een goede bedrijfsnaam mag best grappig of speels zijn. Je hoeft niet per se te kiezen voor ‘Schildersbedrijf’, ga juist eens voor ‘Painto’ of combineer je voornaam met ‘verft’.

Of een goede merknaam

Overigens is een goede merknaam net zo belangrijk voor een nieuw product. Een product kan staan of vallen door de naam. Een woordspeling of aparte spelling van je productnaam kan hierbij heel goed werken. Laat klinkers weg of voeg er eentje extra toe, zoals ‘mlk’ voor een plantaardig zuivelmerk of ‘grooot’ als je ergens groots in bent.  Of verander een letter, zodat de klank wel hetzelfde is, maar de schrijfwijze anders. Denk hierbij eens aan ‘girav’ en ‘akkur’. Let wel dat als je teveel moet gaan uitspellen wat je productnaam is, dit ook averechts kan werken voor de bekendheid van je merk. Kom je hier niet uit, dan bieden wij hierin je graag ons advies aan.

Je website is een visitekaartje

Een goede website die gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is, is een visitekaartje voor je product of bedrijf. Als je de juiste websitehosting en webbuilder software gebruikt, dan is het niet zo lastig om een mooie site te bouwen. Hou hierbij altijd in de gaten dat je bezoeker direct moet kunnen vinden wat je verkoopt. Integreer daarom de huisstijl van je beeldmerk en productnaam in de vormgeving. Om terug te komen bij het voorbeeld van plantaardige zuivel, dan kun je kiezen voor frisse groene en lichtblauwe tinten die je doen denken aan een alpenweide met een strakblauwe lucht. Maar je kan ook een heel andere kant opgaan. Maak je de zuivel van haver of amandelen, neem die kleurstelling dan mee in het design. Zo creëer je meteen een duidelijke look en een compleet gevoel bij je merk.

Gebruiksvriendelijke website

Vroeger luidde de regel dat een bezoeker in drie klikken bij de juiste informatie moet kunnen zijn op je website, anders gaat men er alweer vandoor. Dit was in het prille begin van de websitebouw, waarbij de techniek een stuk beperkter was. Ook nam de bezoeker iets meer tijd om je website te bekijken. Tegenwoordig willen we veel sneller die informatie kunnen vinden die we nodig hebben. Een goede homepage is hierbij heel belangrijk. De stelregel? Het moet gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zijn. Ellenlang scrollen moet je voorkomen. Met korte teksten in duidelijke blokken, voorzien van foto’s kom je al een heel eind. Bovenaan de pagina neem je je inhoudsopgave op met in ieder geval de buttons Home, Over ons en Contact. Zelfs als je voor een website van één pagina gaat, dan kun je door middel van navigatieknoppen de website een stuk overzichtelijker maken. Door op Contact te klikken vliegt de pagina voorbij naar het stukje met contactinformatie. Dat is echt gebruiksvriendelijk. Maak daarom goed de keuze of je zelf je website wilt maken of het overlaat aan een professional.

Makkelijk gebouwd

Het bouwen van een website is steeds eenvoudiger dankzij zogeheten ‘drag and drop’-elementen. Kies een element voor je website, sleep die naar de plek op de pagina waar je deze wilt hebben en laat het los. Een kop, achtergrond video, logo, tekstvak, fotogalerij of social media update (zoals een Twitter of Instagramfeed) heb je in een handomdraai toegevoegd. Speel met een website builder om te zien wat er mogelijk is en kies dan die elementen die naadloos aansluiten bij je product en bedrijf. Zolang je niets publiceert zal de beste hosting in België niets live zetten op het internet. Wil je later je website aanpassen of uitbreiden met een webshop, dan heb je dat ook zo gedaan. Want net als je bedrijf mag een website altijd in beweging blijven.

 

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau