Waarom je voor een effectieve online marketingstrategie een SEO bureau in moet schakelen

SEO

Ben je onlangs een eigen bedrijf gestart? Nu kan het echte werk beginnen, zoals het registreren van een domeinnaam en de promotie van je bedrijf via een SEO bureau. Natuurlijk kun je de marketing van je bedrijf en website zelf uitvoeren. Het inschakelen van een SEO bureau biedt echter veel voordelen. Welke dat zijn? Dat lees je in ons artikel!

Wat is SEO?

SEO betekent ‘Search Engine Optimization’? Het betreft alle stappen die nodig zijn om een hoge positie in de zoekmachine Google te bereiken. Dit is de grootste zoekmachine ter wereld en wie hoog staat genereert meer bezoekers en inkomsten. De positie in een zoekmachine wordt ook wel aangeduid met het Engelse woord ‘ranking’. Voor een nieuw bedrijf is het niet heel eenvoudig om een hoge positie in Google te veroveren, met name als er sprake is van veel concurrentie.  Zodoende schakelen veel ondernemers een SEO bureau in. Vaak werken er professionals die precies weten hoe jouw bedrijf een hoge ranking voor elkaar krijgt.

Waarom is goede zoekmachine marketing zo belangrijk?

Een effectieve zoekmachine marketingstrategie is van groot belang voor elk bedrijf. Het algoritme van Google verandert echter voortdurend en dit maakt het er niet makkelijker op. Bovendien is er in bepaalde branches ontzettend veel concurrentie. Toch kun je de juiste technieken en met behulp van een SEO bureau heel ver komen. Zo is het schrijven van goede teksten op een website erg belangrijk. Ervaren marketeers vergroten onder andere de zichtbaarheid van jouw bedrijf onder een bepaalde doelgroep. Ook hierom is het verstandig om jouw SEO uit te besteden:

SEO experts beschikken over veel kennis

Is het jouw droom om internationaal te ondernemen? Dan is expertise, bijvoorbeeld op marketinggebied, erg belangrijk. Een SEO bureau beschikt over zeer veel (technische kennis). Hoewel je misschien wel enige kennis hebt van zoekmachine optimalisatie, gaat dat bij professionele marketeers veel verder. SEO-experts zijn op de hoogte van de allernieuwste Google algoritmen en hebben kennis van bepaalde technologieën die de positie van jouw website sterk verbeteren. Ze vergroten niet alleen jouw ranking in Google, maar ook in andere zoekmachines.

SEO bedrijf helpt je online zichtbaarheid vergroten

Een recent onderzoek van het bedrijf Hubspot bracht een interessant feitje over het gedrag van online consumenten aan het licht. Wist je dat maar liefst 75 procent van de mensen nooit langs de eerste pagina’s van de zoekmachine scrollt? Jouw bedrijf blijft onzichtbaar op pagina 2, laat staan dat iemand ooit pagina 3 bezoekt Dit maakt het des te belangrijker om een hoge ranking te krijgen in de zoekmachines.

SEO experts zorgen voor meer verkeer naar je website

Een van de hoofddoelen van een SEO strategie is het genereren van bezoekers naar je website. Oftewel, het verhogen van de zogeheten ‘traffic’. Een ervaren SEO bureau helpt je bij deze belangrijke taak. Aan de hand van bepaalde technieken zorgen de experts ervoor dat jouw website een hoge positie krijgt in de zoekmachine resultaten. Dit levert meer bezoekers en hopelijk hogere inkomsten op.

Nieuwe trend: lokale zoekresultaten

Een vrij nieuwe ontwikkeling in de digitale wereld is dat zoekresultaten steeds lokaler worden. Sterker nog, uit onderzoek van Google blijkt dat dertig procent van de mobiele zoekopdrachten gerelateerd is aan een locatie. Dit betekent dat veel consumenten op zoek zijn naar een goed bedrijf in de buurt. Zodoende is het belangrijk om lokaal goed aanwezig te zijn in de zoekresultaten. Ook hiermee kan een marketingbedrijf helpen.

Je bent de concurrentie de baas

Veel bedrijven en websites hebben te maken met concurrentie. Met het inhuren van een goed SEO bedrijf ben je jouw concurrentie de baas. Ze zorgen ervoor dat jouw onderneming zich onderscheidt van de massa. Stel jezelf de vraag: ‘wat maakt mijn bedrijf en/of product/dienst uniek? Speel hier op in bij jouw SEO marketingstrategie. SEO experts doen vaak uitgebreid onderzoek en passen bepaalde strategieën toe om potentiële klanten naar jouw website te trekken en niet die van de concurrent.

Samen succes

Het inschrijven van jouw bedrijf en het registreren van een domeinnaam is vaak nog maar het begin van een lange reis. Een reis die niet compleet is zonder een goede SEO marketingstrategie. Met het inschakelen van een SEO bureau zet je een belangrijke stap. Samen succes behalen geeft ongetwijfeld een goed gevoel!