7 tips om meer energie te hebben tijdens je werkdag

We kennen allemaal de welbekende middagdip. In de ochtend heb je lekker kunnen werken en zat je nog vol concentratie en energie. Maar na de lunch of iets later op de middag stort je helemaal in. Er komt niets meer uit je handen en je bent absoluut niet productief bezig. Je hebt dus meer energie nodig om je werkdag vol te houden. Dit zijn tips die je kunt toepassen zowel tijdens de werkdag zelf voor een goede oppepper, maar ook dingen die in je dagelijks leven kunt doen om je algehele energieniveau te verbeteren.

tips energie kantoor

Voldoende frisse lucht

Als je de hele dag op kantoor zit, of wanneer je vanuit huis werkt, dan kom je vaak maar heel kort of in het ergste geval helemaal niet buiten. Toch moet je ook tijdens je werkdag zo nu en dan naar buiten om een frisse neus te halen. Buitenlucht is namelijk erg belangrijk voor je energieniveau.

Houd je spieren soepel

Voldoende beweging is essentieel. Als je voor je werk zo’n beetje de hele dag achter een computer moet zitten, dan breng je een heel groot deel van je dag zittend door. Dat is funest voor je lichaam. Het is dus van belang dat je vaak genoeg van je bureau vandaan stapt en in beweging komt. Maak een blokje om of doe wat rek en strekoefeningen achter je bureau. Door te bewegen stroomt het bloed weer beter door je lichaam en verlaagt je stressniveau. Ook buiten je werkzaamheden om is het van belang om voldoende te bewegen. Dus ga een paar keer in de week lekker sporten of een flinke wandeling maken.

Superfoods voor de optimale ondersteuning

Gezonde voeding is belangrijk voor een sterk en fit lichaam. Dat zorgt voor de nodige energie om je door de dag te helpen. Tijdens je werk wil je scherp en geconcentreerd zijn. Soms heb je daar wat extra hulp bij nodig, naast een gezonde basisvoeding. Denk dan eens aan het gebruiken van superfoods. Dit zijn krachtige voedingssupplementen die wonderen kunnen doen voor je energieniveau. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor chlorella. Dit is een groene alg die verkrijgbaar is in verschillende vormen zoals poeder of tabletten. Chlorella zit boordevol eiwitten, antioxidanten, vitaminen, mineralen en nog veel meer die je immuunsysteem versterken, voor een sterke weerstand en meer energie.

Doe eens niks

Continue doorgaan op hetzelfde niveau is uitputtend en niet vol te houden. We zijn vaak druk met werk, ons gezin, familie en vrienden en we willen ook nog sporten en hobby’s uitoefenen. Hoewel je van de meeste van deze dingen vaak juist energie krijgt, kan het je ook leegzuigen. Zorg ervoor dat je ook tijd overhoudt om helemaal niks te doen. Om je hersenen en lichaam rust te gunnen en geen verplichtingen te hebben. Die tijd heb je nodig om op te laden.

Stap uit je hoofd

Je kunt niet continue, de hele dag geconcentreerd werken. Zo nu en dan hebben je hersenen tijd nodig om alles te verwerken. Wanneer je te lang doorgaat dan merk je vaak dat je op een gegeven moment niet meer kunt nadenken, zo vermoeid ben je. Dan is het tijd voor een korte break. Ga even met een collega een kop koffie drinken of bijkletsen over het weekend. Verzet je gedachten zodat je weer ruimte maakt om daarna met hernieuwde energie weer in je werkzaamheden te duiken.

Houd het overzicht

Ben je regelmatig overspoelt met verschillende projecten en zie je door de bomen het bos niet meer? Tijd om het overzicht en de grip op je werk terug te krijgen. Door van hot naar her te gaan verspil je veel energie en lever je op alle gebieden half werk. Als je veel overuren maakt of merkt dat het werk dat je doet niet haalbaar is binnen het aantal uur dat je werkt, kaart dit dan ook zeker aan bij je werkgever.

Doe dingen die je leuk vindt

Merk je dat je regelmatig vermoeid bent tijdens een werkdag? Kom je elke dag helemaal uitgeblust thuis van kantoor? En heb je alle bovenstaande dingen al geprobeerd? Dan wordt het tijd om wellicht eens kritisch te kijken naar je werk. Word je er nog wel gelukkig van? Het kan heel goed zijn dat je werk je meer energie kost dan dat het je geeft. Je kunt (meestal) niet alles van je werk leuk vinden. Maar slurpt het alleen maar energie en word je er niet blij van, dan is het tijd om een andere weg in te slaan.