fbpx

Waarom relatiegeschenken bedrukken voordelig voor je bedrijf is

Sinds de coronacrisis zit het aantal bedrijven in Nederland in de lift. Dat betekent dat je als ondernemer, groot of klein, op moet vallen wil je klanten blijven bereiken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Naast online marketing en SEO blijft het bijvoorbeeld belangrijk om je klanten offline te benaderen en blij te maken. Dat doe je met behulp van gepersonaliseerde relatiegeschenken, zoals mokken of t-shirts bedrukken. In dit artikel lees je meer over de voordelen van relatiegeschenken bedrukken.

relatiegeschenken bedrukken

Relatiegeschenken bedrukken is origineel

Het grootste voordeel van het laten bedrukken van relatiegeschenken is dat het een originele aanpak is om je klanten kennis te laten maken met je bedrijf of merk. Steeds vaker kiezen ondernemers voor de online weg om klanten te bereiken en vergeten ze dat je offline ook veel kunt doen om klanten te scoren en te behouden. Er is vandaag de dag een enorm aanbod wanneer het om relatiegeschenken gaat. Een simpele pen of een linnen tasje is leuk, maar wordt in vergelijking met een bedrukt relatiegeschenk al gauw vergeten. Je kunt dit soort simpele items ook laten bedrukken om je zakenpartner of klant te verrassen. Dat is net even wat leuker dan een blanco product en nog belangrijker: op deze manier weet je je te onderscheiden van de concurrent. En dat is wat van groot belang is op een markt met veel concurrentie.

Duurzaamheid van groot belang bij bedrukte relatiegeschenken

Relatiegeschenken bedrukken, zoals mokken bedrukken, is bovendien veel duurzamer dan het geven van relatiegeschenken die maar eenmaal of voor korte tijd kunnen worden gebruikt. Laat dat nou net heel goed passen in een moderne samenleving. Duurzaamheid is een onderwerp dat in Nederland alsmaar belangrijker aan het worden is. Daarom kun je beter kiezen voor een cadeau waar men echt wat aan heeft dan voor iets simpels. Let hierbij wel op dat je de producten, zoals een mok of een t-shirt, op een duurzame manier laat bedrukken. Er zijn diverse groene drukkerijen in Nederland waar je terecht kunt voor het duurzaam bedrukken van relatiegeschenken. Vraag gerust naar de procedure waarop zij groen werken zodat je zeker weet dat dit duurzaam gebeurt. Daar kun je ook weer punten mee scoren bij je klanten.

Naamsbekendheid vergroten door relatiegeschenken bedrukken

Een ander groot voordeel van relatiegeschenken bedrukken, is dat je op een redelijk eenvoudige wijze je naamsbekendheid kunt vergroten. Natuurlijk is het fijn dat je je ermee kunt onderscheiden van andere ondernemers en dat je kunt kiezen voor duurzame relatiegeschenken, maar voor je bedrijf is het grootste voordeel dat je je naamsbekendheid kunt vergroten. Dit is uiteraard alleen het geval wanneer je geschenken laat bedrukken met het logo of de naam van je bedrijf. Anders is het niet zichtbaar dat het om jouw onderneming gaat. In het geval van mokken bedrukken of t-shirts bedrukken zorg je ervoor dat de ontvanger op een onopvallende manier reclame maakt voor jouw merk of onderneming. En dat op een wijze waarvoor je niet eens heel veel geld kwijt hoeft te zijn. Ideaal.

Relatiegeschenken geven voor betere band met klant

Er zijn kort samengevat volop voordelen te ontdekken aan bedrukte relatiegeschenken. Naast de bovenstaande pluspunten zijn er nog meer redenen om te kiezen voor relatiegeschenken met je eigen persoonlijke touch. Zo is een bedrukt relatiegeschenk de perfecte manier om de waardering voor je klant te laten zien. Je hoeft heus niet met dure cadeaus aan te komen om deze blijk van waardering te bewijzen. Persoonlijke cadeaus waar je klant of zakelijke partner daadwerkelijk wat aan heeft, zijn vaak nog leuker om te geven en te krijgen. Het gaat altijd om het gebaar en als je dat gebaar een beetje mooier kunt maken, is dat natuurlijk altijd aan te raden.

Volop mogelijkheden voor relatiegeschenken bedrukken

Wat tot slot interessant is om te weten, is dat je met relatiegeschenken alle kanten op kunt gaan. Er is ontzettend veel keuze op het gebied van bedrukte relatiegeschenken. Het is belangrijk om te gaan voor geschenken die goed bij je bedrijf of merk aansluiten. Voor het ene bedrijf zal mokken bedrukken bijvoorbeeld interessanter zijn dan voor een ander bedrijf. Kijk daarom goed naar wat voor soort relatiegeschenken bij je bedrijf passen zodat je een echt goede match hebt. Waar je zoal aan kunt denken naast mokken en t-shirts bedrukken? Simpel: je kunt van alles laten bedrukken, zoals pennen, tasjes, laptop sleeves, waterflessen, notitieboekjes, spelletjes, chocolade en zelfs diverse gadgets. Met t-shirts of mokken bedrukken heb je zeker een goed idee, maar je kunt dus nog veel meer zakelijke geschenken bedrukken dan je misschien dacht.

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau