Leuke bedrijfsnamen uit de start-up scene

Voor vernieuwing en originaliteit kijken we de laatste jaren vooral naar de start-up scene. Het barst daar niet alleen van de innovatie op technisch vlak, maar ook als het op namen aankomt. We zetten even een paar leuke bedrijfsnamen voor je op een rijtje.

Lees ook het artikel over wat is een Start up?

1. Brandless

Geniaal, een merk zonder merknaam! Brandless verkoopt allerlei consumentenproducten, van zeep tot blikopeners. Producten van hoge kwaliteit voor een lage prijs omdat de hele branding- en marketingstrategie ertussenuit is gehaald. En zo wordt Brandless heel slim toch weer een merk op zich.

2. Lemonade

Het domein lemonade.com is niet van een frisdrankfabrikant, maar van een verzekeraar! Lemonade is een start-up die de verzekeringswereld flink op z’n kop wil zetten en heeft al verschillende grote investeerders aan boord weten te krijgen. Een lekkere frisse naam voor een bedrijf met frisse ideeën dus.

3. Gladly

De meeste mensen hebben niet direct positieve associaties als het om klantenservices van bedrijven gaat. Gladly wil dat veranderen met software die klachten van verschillende platformen verzamelt, zodat bedrijven hier makkelijker op kunnen reageren. Een vriendelijke en positieve insteek, waar deze leuke bedrijfsnaam perfect bij past.

4. Nucleus

Nucleus is het Latijnse woord voor ‘kern’. Daar kun je natuurlijk een heleboel kanten mee op, maar in dit geval is het de naam van een nieuw soort intercom. Nucleus wil zo het middelpunt van de communicatie worden. Zowel binnen het huis, maar ook naar buiten toe.

5. Bulb

Het zal je ondertussen al zijn opgevallen dat veel start-ups kiezen voor lekker korte bedrijfsnamen. Zo ook Bulb, een start-up in de energiesector. Deze leverancier biedt klanten 100% “renewable energy” en is daarnaast ook nog eens 20% goedkoper dan de grote 6 leveranciers uit de UK.