fbpx

De vijf handigste gadgets voor in de keuken

Eindeloos kokkerellen onder het genot van een glaasje wijn en muziek, waarbij je lekker mee kan blèren. Er zijn er genoeg onder ons die hier gek op zijn. Koken wordt meer en meer gezien als hobby en de recepten worden steeds creatiever. Veel inspiratie wordt gehaald uit vlogs van vegetariërs en ook zaken als Hello Fresh worden bekender en bekender. Om al deze overheerlijk gerechten goed te kunnen bereiden en jouw gasten van een lekker bakkie te voorzien, is het handig de juiste spullen te hebben. Daarom vertellen wij jou over de vijf handigste gadgets voor in de keuken.

gadgets keuken

Pistonmachine

Een pistonmachine is een halfautomatische koffiemachine. Het grote verschil met een volautomatische koffiemachine is het feit dat de bonen zelf moeten worden gemalen. Er zijn talloze soorten koffiemolens beschikbaar op de markt. Ook kun je hier versgemalen bonen voor gebruiken. De pistonmachine verhit het water precies tot de juiste temperatuur, waarna jij het perfect kunt gebruiken. Ook wordt er gezorgd voor de juiste druk die nodig is om het water door de koffie te persen. Nu is het alleen nog zaak om de beste pistonmachine te vinden.

KitchenAid of een grote keukenmixer

Veel kookliefhebbers maken gebruik van een van de vele handmixers. Maar wat nu als jij jouw bakkunsten naar een hoger niveau wilt tillen? Daarom is een grotere keukenmixer absoluut het overwegen waard. Op deze manier kun je ten eerste grotere porties mixen en daarnaast ook vaster voedsel tot het allerkleinste snijden. Hierdoor kan de mixer het zware werk doen, terwijl je bezig houdt met andere werkzaamheden die komen kijken bij het koken. Want ja, uiteindelijk moet ook de vaatwasmachine worden ingeruimd. Of doe je dit liever met de hand?

IJsmaker

We hoeven niet te discussiëren over het feit dat ijs extreem lekker is. Na het verpulveren van het hoofdgerecht zie je regelmatig de koppies van jouw gasten al naar de koelkast kijken. Waar blijft het toetje, hoor je ze denken. Een groot nadeel van ijs is dat er veel suiker in zit. De beste oplossing hiervoor is om het ijs zelf te maken. Dit scheelt een hoop calorieën en daarnaast kun je zeggen dat je het helemaal zelf hebt gemaakt. Het kan misschien een paar tientjes kosten, maar dan heb je ook wat. Je kunt op elk moment dat je wilt ijs maken en hier zelf aan toevoegen wat je wilt. Misschien ontwikkel jij wel een compleet nieuwe ijssoort. Zorg wel dat je een eigen logo op het etiket plaatst.

Percolator

Op nummer 1 in deze lijst heb je over een gadget gelezen die zorgt voor goede koffie. Dit is absoluut een onmisbaar product in jouw keuken. Zeker als je een echte koffieleut bent. Toch is er nog een gadget die we nog altijd veel tegenkomen in de keuken. We hebben over de percolator. Hou jij van nostalgie en ben je gek op Italië? Dan mag dit product absoluut niet ontbreken. Nog steeds vind je de percolator in elke Italiaanse keuken. Buiten dat het voor lekkere koffie zorgt, creëert het ook een bepaalde sfeer. Een gezellige, warme sfeer welteverstaan.

De vijzel

De laatste gadget die we benoemen is er een die je ongetwijfeld ooit ergens hebt zien staan, maar waarvan je niet direct weet hoe het heet: de vijzel. De vijzel wordt al eeuwen gebruikt om kruiden en specerijen tot heel klein te vermalen. Hij bestaat uit een beker en een stamper. De beker is gemaakt van hard materiaal en is bij voorkeur ruw aan de binnenkant, zodat het malen een stuk gemakkelijker gaat. Deze ruwe binnenkant zorgt voor wrijving, waardoor de kruiden en specerijen in extreem kleine stukjes kunnen worden vermalen. Een erg handig product, zodat je zelf niet eindelijke staat te snijden of persen.

Een win-winsituatie voor in de keuken

Je hebt in dit artikel gelezen over 5 handige gadgets voor in de keuken. Ondanks de talloze spullen die ongetwijfeld al bij jou in de keuken staan, mogen een aantal hiervan simpelweg niet ontbreken. Op deze manier wordt koken nog leuker en kan je wellicht weer nieuwe inspiratie op doen. Buiten het feit dat de gadgets nuttig zijn, is het ook een toevoeging aan de styling van jouw keuken. Een win-winsituaties dus. Er zijn uiteraard nog vele anderen gadgets die we in dit artikel hadden kunnen benoemen. Echter zijn dit degenen die wat ons betreft in elke keuken thuishoren. Misschien heb jij zelfs al een favoriet. Mis je een bepaalde gadget die niet in de lijst staat? Laat het ons vooral weten.

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau