fbpx

De 5 leukste cadeaus om aan werknemers te geven

Op de werkvloer is de sfeer misschien wel het allerbelangrijkste. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat een goede werkomgeving bijdraagt aan gemotiveerde werknemers. En dus positieve resultaten. Dit kun je als baas voor elkaar krijgen door bijvoorbeeld wekelijks een vrijdagmiddagborrel te organiseren. En hoe leuk is het om twee keer per jaar een toffe activiteit te organiseren? Om jouw werknemers überhaupt te vriend te houden, is een presentje een optie die altijd helpt. Daarom vertellen we je jou in dit artikel over de 5 leukste cadeaus om aan werknemers te geven.

cadeau werknemer

Er zijn natuurlijk talloze opties die je kunt bedenken. Sommige cadeaus liggen misschien enigszins voor de hand. Toch zijn wij van mening dat juist die dingen in trek zijn bij doorsnee personeel. Ook hebben we een aantal hippere cadeaus bedacht die je zelf misschien niet 1, 2, 3 zou bedenken. Hieronder volgen onze 5 favoriete cadeaus:

1. Een bedrijfsshirt

Eén van de tofste en meest persoonlijke cadeaus die je als baas kunt geven is een tof t-shirt. Een t-shirt bedrukken kan je uiteraard op allerlei manieren doen. Je kunt simpelweg een wit shirt, waarbij je het bedrijfslogo op de rug laten printen. Maar hoe vet is het om echt een gaaf, modieus te laten printen met ergens een kleine kwinkslag naar het bedrijf? Op die manier gaan mensen het ook echt graag dragen, waardoor jouw naam ook nog eens meer in het zicht zal vallen. 

2. Een cadeaubon

Veel mensen vinden het tegenwoordig fijn om een bepaalde vrijheid te hebben. Waar vroeger rijkdom en klasse belangrijk waren, is dat op een of andere manier inmiddels omgedraaid naar vrijheid. Als we dat heel kleinschalig nemen, dan sluit het geven van een ‘open’ cadeau hier natuurlijk geruisloos bij aan. Met een willekeurige cadeaubon kun je zelf kiezen wat je wilt. Je kunt een cadeaubon geven voor bijvoorbeeld iets van Rituals, maar ook een cadeaubon voor een activiteit waarbij je kunt kiezen uit talloze opties. Op deze manier hebben de werknemers ook echt iets aan het cadeau. 

3. Fles wijn

Dat mensen gek zijn op een alcoholische versnapering staat als een paal boven water. Je kunt daarom kiezen om een heerlijke fles wijn als cadeautje te geven. Kom dan niet aan met een fles van 3 euro, maar maak er echt werk van. De ervaring leert dat mensen zo’n fles vaak drinken op een speciaal moment. Dit kan een leuke date zijn, maar ook bijvoorbeeld tijdens een bijzonder avondje met vrienden. Op deze manier krijgen de werknemers een nóg beter gevoel bij het bedrijf. Wedden dat ze jou op persoonlijk gebied nog meer gaan waarderen! Want zoals je weet, alcohol doet iets met de mens. 

4. Koffiecup of drinkfles

Mensen worden meer en meer koffieliefhebbers. Zeker met alle ‘zooi’ die je tegenwoordig in een bakkie kan gooien. Het liefst hangen ze de hele dag rondom het koffieapparaat. Zelfs tijdens een wandeling, willen mensen toch graag iets in hun handen hebben om te drinken. Dit kan natuurlijk een lekker bakkie voor onderweg zijn, maar ook een simpele fles water is meer dan prima. Het is blijkbaar hip om een koffiecup of drinkfles te hebben. Je kunt ook deze accessoires volledig naar wens laten bedrukken. Het voordeel hiervan is net als die bij het t-shirt. De bedrijfsnaam kan ook bij deze optie veel in beeld komen. Je weet in ieder geval zeker dat het product veel gebruikt gaat worden. 

5. Borrelplank

Misschien is deze laatste optie niet de meest voor de hand liggende, toch is het wat ons betreft juist daarom een leuke optie. Tegenwoordig zijn er genoeg snij- of borrelplanken die een grote toevoeging aan het interieur geven. Hoe vet is het om jouw naam te laten graveren in een houten plank, die elke week weer op tafel wordt gezet? Bij gelegenheden als verjaardagen, voetbalavondjes of gewoon een kleine borrel kun je de klok erop gelijk zetten dat er hapjes op tafel worden geserveerd. En waarom dan niet in stijl? En dan ook nog eens met jouw naam erop? Al is het misschien juist wel persoonlijk om de naam van de werknemer erin te graveren. Die keuze laten we maar bij jou.

De juiste sfeer op de werkvloer

Je hebt in dit artikel gelezen over 5 toffe cadeaus die als werkgevers aan jouw werknemers zou kunnen geven. Het is nogmaals belangrijk dat jouw personeel gemotiveerd is, blij is en voor jou door het vuur gaat. De sfeer is nu eenmaal een niet te onderschatten onderdeel op de werkvloer. Vraag het de willekeurige werknemer en ze zullen dit één voor één beamen. Het enige wat jij moet doen is het realiseren van de juiste voorwaarden. En daar hebben wij alle vertrouwen in!

De auteur

Redactie Brandio

Brandio is een marktplaats waar je ‘brandable’ bedrijfsnamen kunt kopen bedacht door creatieve professionals. De namen zijn betaalbaar en altijd inclusief bijbehorende domeinnaam en logo. Het bespaart je zowel tijd als geld in vergelijking met je naam laten bedenken door een reclamebureau